Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Transfernieuws over o.a. Filip Stevanović en Sydney van Hooijdonk

Er bestaat een kans dat Filip Stevanović zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft voor SC Heerenveen want de club overweegt om het huurcontract niet te verlengen. SC Heerenveen gaat op korte termijn in gesprek met de club van Filip Stevanović Manchester City om te praten over de situatie van Stevanović, die in de zomer van 2021 voor twee seizoenen in het Abe Lenstra Stadion werd gestald door de Engelse grootmacht.

Voor de winterstop stond Filip Stevanović geregeld in de basis maar gaandeweg het seizoen werden die basisplaatsen minder en minder. Hij was in 21 wedstrijd goed voor één assist en één doelpunt.

Een kandidaat om de aanval van SC Heerenveen te versterken is de 19 jarige linksbuiten Mayckel Lahdo. SC Heerenveen volgt de ontwikkeling van Lahdo al een tijdje op de voet en heeft bij zijn club Hammarby IF een contract tot het einde van het kalenderjaar. Er zijn meer kapers op de kust want ook o.a. FC Groningen volgt hem al een tijdje op de voet. Ook het Deense Arhus zou concrete belangstelling hebben.

Ook is SC Heerenveen druk bezig om Sydney van Hooijdonk langer in het Friese Haagje te houden en daarom is technisch directeur Ferry de Haan al in gesprek met het Italiaanse Bologna om te proberen om het huurcontract te verlengen. Van Hooijdonk lioet zelf an doorschemeren dat hij best wel in Heerenveen willen blijven spelen. De verwachting is echter niet dat er snel knopen doorgehakt worden. "Vooralsnog reken ik erop dat ik me voor de eerste training van het nieuwe seizoen in Italië meld", zei Van Hooijdonk na de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, tegen Go Ahead Eages.