Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Anekdote over Fritz Korbach en Riemer van der Velde

In de podcast ‘KieftJansenEgmondGijp” kan René van der Gijp zich nog een aantal momenten met od SC Heerenveen trainer Fritz Korbach nog goed herinneren. Zo vertelde v.d. Gijp dat de oud trainer eens werd ontslagen door Riemer van der Velde maar iets later zaten beide heren samen te vissen.

René van der Gijp zei o.a. in de podcast "Riemer van der Velde vertelde dat er in oktober was besloten door de club dat Korbach ontslagen zou worden. Dus ze roepen hem bij het bestuur en daar krijgt hij te horen dat het besluit was genomen om hem te ontslaan. 'Tenzij je ons kan onderbouwen wat je er tot de kerst nog aan kan gaan doen', had Riemer gezegd. 'Helemaal geen zin in', zei Korbach toen. Hahaha, dat vind ik zo goed. Gewoon geen zin in. Dat meende hij ook."

hqdefault

"Toen is hij naar huis gegaan om zijn ontslagpak aan te trekken en zijn Riemer en Fritz 's middags gaan vissen", haakt Michel van Egmond in, waarop Van der Gijp weer verder gaat. "Ja, en toen zijn ze zo dronken als een aap geworden. Wat een mooie man was dat, hè. Wat een mooie man."

"Hij ging ook met mij trainen. Moest ik afwerken op Sjaak Storm en hij gaf de bal dan voor. Achter hem stonden tien dozen met verschillende schoenen en bij iedere bal die hij verkeerd raakte, trok hij andere schoenen aan. Maar bij het achtste paar voetbalschoenen kom je niet meer bij. Wat was die man goed, zeg. Wat een goede vent", aldus Gijp.