Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Toekomst Rami Al-Hajj is nog onzeker.

Rami Al-Hajj scoorde de afgelopen bekerwedstrijd tegen de amateurs van Hoek drie keer voor SC Heerenveen maar ondanks dat is zijn toekomst nog onzeker. Van bekerheld naar een onzekere toekmost, het kan verkeren.

Rami Al-Jajj die twee nationaliteiten, Zweeds en Libanees, heeft door liep de bovenbouw van SC Heerenveen en hij stond te boek als een groot talent. In het seizoen 2019/2020 mocht hij voor het eerst proeven hoe het zou zijn bij het eerste elftal. De verwachtingen waren erg hooggespannen, maar drie jaar later heeft de technicus het predikaat talent nog altijd niet van zich afgeschud.

‘Rami is voetbaltechnisch gezien een van onze betere spelers, zonder enige twijfel’, zegt technisch manager Ferry de Haan. ‘Het gaat in profvoetbal alleen wel om het winnen van wedstrijden. Rami wil dat heel graag en is een ontzettend prettige jongen, maar is hij in staat om week in week uit te presteren? Die vraag staat bij ons open. Als hij het werken voor het team gaat combineren met zijn technische vaardigheden dan is hij een uitstekende speler, maar op dat vlak ligt inmiddels al geruime tijd een uitdaging.’

Trainer Kees van Wonderen sprak zich de afgelopen weken regelmatig in gelijke woorden uit over Al-Hajj, over wie de vorige trainer Johnny Jansen een vergelijkbare conclusie had getrokken. Inmiddels begint door zijn aflopende contract de tijd te dringen voor de rechtspoot, die van zijn 53 competitieduels in het eerste elftal er liefst 49 als invaller speelde.

De Haan: ‘Richting de toekomst willen we voor spelers gaan die ons zekerheid bieden, ook vanwege de financiële mogelijkheden waarmee we werken. We kunnen niet te veel spelers gebruiken die soms leveren, maar soms ook niet. We hopen met zijn allen dat Rami nu structureel de stap naar het eerste elftal nog gaat zetten. Als we het over zijn toekomst hebben, ligt de bal momenteel dus vooral bij hem.’