Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Thom Haye en Milan van Ewijk op weg naar de uitgang bij SC Heerenveen

SC Heerenveen lijkt twee belangrijke spelers te gaan verliezen want voor zowel Thom Haye als Milan van Ewijk is vergaande interesse. Beide spelers hebben aangegeven wel een stap te willen maken.

Nadat eerst de Franse bekerwinnaar Toulouse FC zich al voor hem melde is het nu het Turkse Besiktas dat zich meldde voor hem. Dit meldt Voetbal International. Tijdens het duel FC Twente – SC Heerenveen zou er een delegatie van Besiktas op de tribune hebben gezeten om de verrichtingen van Thom Haye te aanschouwen. De Turkse topclub volgt de geboren Amsterdammer al langere tijd op voet, zo schrijft VI.

Het lijkt er niet op dat Besiktas al concreet is voor Haye. VI rept daar ook niet over. Voor Heerenveen is het noodzakelijk om de creatieveling deze zomer te verkopen, als het nog wat wil verdienen aan hem. Anderhalf jaar geleden pikte de nummer acht van de eredivisie Haye nog voor ruim zeven ton op bij NAC Breda.

 

Ook een vertrek van rechtsback Milan van Ewijk lijkt een kwestie van tijd bij SC Heerenveen want nu zou Anderlecht zich voor hem gemeld hebben. Directeur Ferry de Haan wild eniet ingaan op een club maar zei afgelopen zondag wel toe dat er belangstelling voor van Ewijk zou zijn. Inmiddels is bekend dat het om Anderlecht gaat. De Belgische club heeft concrete interesse. De verwachting is dat er snel een eerste bod zal worden uitgebracht op de 22-jarige vleugelverdediger, die dit seizoen hoge ogen gooide in het Abe Lenstra stadion. 

Bij SC Heerenveen is het wel bekend dat Milan van Ewijk graag een nieuwe stap wil maken. Ferry de Haan zei daarover "De ambities van Milan zijn bekend. Op dit moment ligt er nog geen bod bij mij op tafel, maar als er zich een mogelijkheid voordoet die voor zowel hem als ons goed kan zijn, gaan we daar serieus over nadenken", citeert VI de directeur.