Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Sydney van Hooijdonk, ik weet niet of ik naar SC Heerenveen moet willen gaan

Sydney van Hooijdonk wordt al enige tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Nederland en dan naar SC Heerenveen. De 21-jarige spits mag op huurbasis vertrekken bij Bologna, maar staat niet te springen om een terugkeer naar Nederland.

Een verhuur in januari ligt voor de hand voor de oud-speler van NAC Breda. "De club gaf eerst aan mij niet te willen verhuren, terwijl ik dat zelf wel graag wilde", vertelt Van Hooijdonk in gesprek met BN De Stem. "In samenspraak met Bologna is nu afgesproken dat ik toch wordt verhuurd. De komende weken wordt duidelijk wat het gaat worden."

Van Hooijdonk wordt mogelijk ondergebracht bij een andere Italiaanse club. "Ga ik bijvoorbeeld naar Engeland, zou ik de taal verder moeten leren via mijn laptop. Dat gaat natuurlijk minder snel dan in Italië te blijven wonen", aldus de spits, die ook op interesse uit de Eredivisie kan rekenen.

"Maar ik weet niet of ik dat moet willen", reageert hij. "Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen. Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen, zei Thom (Haye, red.). Daar heeft hij gelijk in. In Italië heb ik daar geen last van, omdat niemand mij nog kent."

Van Hooijdonk vindt niet dat hij in een half jaar mislukt is bij Bologna. "Het eerste half jaar is precies gegaan zoals ik had verwacht. Doordat ik in het begin wat vaker inviel, hoopte ik dat er meer in zou zitten. Dat is heel menselijk. Maar met verwachtingen krijg je ook weer teleurstellingen. Dan is het goed terug te schakelen en te beseffen waar ik vandaan kom."