Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Syb van Ottele in de belangstelling van FC Utrecht

SC Heerenveen kan deze transferwindow verdediger Syb van Ottele nog kwijtraken. FC Utrecht zou hem willen halen en daarmee zou de Heerenvener de dertiende aankoop zijn in Utrecht. Directeur Ferry de Haan zei tegen de Leeuwarder Courant dat men het contract van van Ottele, die in 2024 afloopt, zo snel mogelijk zou willen verlengen.

Een belangrijke factor in de transfer van Van Ottele kan Sven van Beek zijn. De verdediger is al een lange tijd geblesseerd, maar op de weg terug. Normaal gesproken vormt Van Beek een centraal duo met Pawel Bochniewicz.

Voor FC Utrecht zou Van Ottele een alternatief zijn voor Ramon Hendriks. De verdediger van Feyenoord is nog altijd een belangrijk target voor de Domstedelingen. Vorig jaar zou hij op huurbasis in Utrecht spelen, maar hij raakte ernstig geblesseerd. Utrecht kocht met Mattijs Branderhorst, Vasilis Barkas, Marouan Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny, Isac Lidberg en Zidane Iqbal al negen versterkingen deze zomer. Ook Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan werden vastgelegd, maar zij speelden al op huurbasis in Stadion Galgenwaard.