Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen zoek gespeeld in Enschede

Op zeer overtuigende wijze heeft FC Twente de finale van de play-offs voor Europees voetbal bereikt. In de eigen Grolsch Veste werd SC Heerenveen helemaal zoek gespeeld en met een 4-0 nederlaag terug naar Friesland gestuurd. Dat was eigenlijk nog een magere afspiegeling van de krachten.

Waar het heenduel in Friesland (1-2) nog spannend was, gold dat niet voor de return in Enschede. Twente, dat met dezelfde elf namen aan de aftrap verscheen, kwam flitsend uit de startblokken. Al na elf minuten was het raak. Michel Vlap kreeg de bal van Václav Černý en schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0. FC Twente hanteerde een heel hoog tempo en de Friezen wisten niet waar ze het moesten zoeken. De 2-0 kon dan ook niet lang uitblijven. Robin Pröpper nam hem uiteindelijk voor zijn rekening. De verdediger kopte een rebound binnen, waarbij de Friese defensie leek te slapen. Op slag van rust werd het ook nog 3-0. Joshua Brenet was het eindstation na een flitsende counter. Het tweede bedrijf was iets minder spectaculair, al was het bij vlagen nog steeds genieten van Twente, dat verzuimde een monsterscore neer te zetten. Het publiek in de Grolsch Veste veerde uiteindelijk nog één keer op, toen Ramiz Zerrouki op fraaie wijze de scorende Virgil Misidjan bediende: 4-0. 

Door de zege ontmoet FC Twente in de finale Sparta Rotterdam dat via strafschoppen won van FC Utrecht. Donderdagavond mag FC Twente eerst naar Het Kasteel in Rotterdam en zondag volgt de return in Enschede.

FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet, Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper ( Mees Hilgers), Gijs Smal; Michal Sadílek ( Matias Kjölö), Michel Vlap (Sem Steijn), Ramiz Zerrouki; Václav Černý ( Daan Rots), Manfred Ugalde (Ricky van Wolfswinkel), Virgil Misidjan.

Heerenveen: Andries Noppert; Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma, Syb van Ottele, Mats Köhlert; Anas Tahiri, (Simon Olsson) Pelle van Amersfoort (Rami al Hajj), Thom Haye; Antoine Colassin (Che Nunnely), Sydney van Hooijdonk (Daniel Karlsbakk), Osame Sahraoui (Hussein Ali)

Scheidsrechter: Paul van Boekel

Gele kaart(en) FC Twente: Michal Sadilek, Ramiz Zerrouki

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Thom Haye