Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen wacht nog steeds op miljoenen van transfer Chidera Ejuke

Nog steeds heeft SC Heerenveen nog niet alle miljoenen ontvangen die men zou moeten krijgen voor de transfer van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou. Dit meldt Voetbal International en volgens het medium is een oplossing ook nog ver weg.

De 25 jarige Ejuke maakte in 2020 de overstap naar de Russische topclub voor een bedrag van 12 miljoen euro en de Russen zouden dat bedrag in vier termijnen betalen. De eerste drie termijnen kwamen goed op tijd binnen maar de vierde termijn die in mei 2022 overgemaakt had moeten worden is niet binnengekomen. Het gaat dan om een bedrag van drie miljoen euro en dat is voor de Friezen een groot bedrag.

CSKA Moskou stelt dat het de miljoenen niet kan overmaken door de sancties tegen Russische banken vanwege de oorlog in Oekraïne. Heerenveen twijfelt daaraan, maar staat vrijwel machteloos. "We hebben meerdere instanties betrokken. Zoiets kun je bijvoorbeeld ook via het Ministerie van Buitenlandse Zaken laten lopen, alleen werkt dat alleen als de andere partij wil meewerken. Dat gebeurt niet", reageert directeur Ferry de Haan tegenover Voetbal International. Inmiddels ligt de zaak bij de FIFA en de Haan zei verder "Alleen heeft dat tijd nodig. We hebben inmiddels ook contacten met andere clubs die vergelijkbare problemen hebben. Het is gewoon heel frustrerend. Je verkoopt een speler, raakt zijn transferrechten kwijt, maar krijgt vervolgens niet het geld waar je recht op hebt. Uiteindelijk gaat dit de liquiditeit een knauw geven. Op dit moment is het niet acuut, maar op langere termijn kan de liquiditeit wel onder druk komen te staan door deze situatie. Het gaat om een serieus bedrag en is een zeer frustrerend dossier." 

Overigens speelde Ejuke dit seizoen voor Hertha BSC. De vleugelaanvaller maakte gebruik van de FIFA-regeling om zijn contract in Rusland op te laten schorten. Voor komend seizoen geniet hij interesse uit de Premier League.