Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen verliest van FC Emmen

SC Heerenveen ontging op zaterdagavond degradatiekandidaat FC Emmen in het Abe Lenstra Stadion.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en zette de Drenten snel onder druk en creëerden kansen. Syb van Ottele had in de 4e minuut de voorsprong op zijn schoen maar hij schoot naast en Osame Sahraoui schoot net naast en in de 21ste was het dan eindelijk als een aanval via rechts via Milan van Ewijk en Simon Olsson door topscorer Sydney van Hooijdonk binnen geschoten werd, 1-0.

Even daarna beproefde Mark Diemers de kunsten van Xavier Mous en de Heerenveen goalie was hem de baas. Voor rust werd er niet meer gescoord en ging de thuisploeg verdiend met de voorsprong naar de kleedkamer al voetbalde FC Emmen in het laatste kwartier prima mee.

De tweede helft was twee minuten aan de gang als het gelijk staat als Ole Romeny de 1-1 maakt. Het spel ging heen en weer op dat moment en de thuisploeg heeft een overtreding van Mike te Wierik nodig om op voorsprong te komen als hij een speler van de thuisploeg aan het shirt vasthoud. Sydney van Hooijdonk benute de toegekende strafschop, 2-1.

Daarna neemt FC Emmen het heft in handen en SC Heerenveen kan alleen maar meer verdedigen. Af en toe kon men eruit komen en was het Osame Sahraoui die de genadeklap uit had kunnen delen maar zijn inzet verdween net naast de paal. Een paar tellen later was het aan de andere kant dan wel raak en wederom komt Ole Romeny op het formulier als doelpuntmaker alleen hij weet zelf niet hoe hij gescoord heeft want bij het uitverdedigen was het Pawel Bochniewicz die de bal tegen de Emmenaar aanschiet en dan caramboleert de bal binnen, 2-2.

FC Emmen bleef daarna de ploeg met de meeste dreiging en in de tweede minuut van de extra tijd was het wederom Ole Romeny die van dichtbij een voorzet van Jeremy Anthonisse in kon koppen, 2-3. Daar bleef het bij en gaan de punten mee naar Emmen.

sc Heerenveen – FC Emmen: 2-3
21. Sydney van Hooijdonk 1-0
47. Ole Romeny 1-1
59. Sydney van Hooijdonk 2-1 (pen.)
75. Ole Romeny 2-2
90+2. Ole Romeny 2-3

sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert (90+3. Kaib); Tahiri, Haye, Olsson (79. Nunnely); Van Amersfoort (87. Halilovic), Van Hooijdonk, Sahraoui (90+3. Timossi Andersson).

FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Dirksen (69. Darfalou), Burnet; Veendorp, El Messaoudi (89. Assehnoun); Romeny, Antonisse (83. Bernadou); Diemers, Živković (89. Bouchouari).