Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen verliest met minimaal verschil van PSV.

SC Heerenveen - PSV

SC Heerenveen ontvangt vandaag in het eigen Abe Lenstra Stadion PSV. Voor de Eindhovenaren zijn de Friezen altijd een angstgegner en hoe zou dat vandaag zijn.

            Opstelling SC Heerenveen                                     Opstelling PSV.

Screenshot_20221009-170022_Twitter   Screenshot_20221009-165928_Twitter

Bas Nijhuis was vanuit Tukkerpand naar Friesland afgereisd om de wedstrijd in goede banen te lijden. Het eerste gevaar in de wedstrijd is voor PSV als Ismale Saibari kan schieten maar Pawel Bochniewicz kan de bal tot corner verwerken. Een paar minuten later gevaar aan de andere kant als Mats Köhlert de bal voorgeeft maar Walter Benitez kan de bal pakken. 

De eerste echte grote kans is voor de thuisploeg als Amin Sarr op doorzettingsvermogen de 16 meter in walst dwars door de PSV verdediging en net op het laatste moment de voet dwars gezet wordt door Andre Ramalho voordat hij kan schieten.

Een minuut of zes later is het Xavi Simons na een goede snelle aanval over de rechterkant vrij voor Andries Noppert komt maar hij raakt de bal niet goed en de doelman kan de bal eenvoudig pakken. SC Heerenveen is daarna de meest dreigende ploeg en PSV loert op de counter.

In de 28ste minuut een aanval van PSV die besloten wordt met een schot op de bovenkant van de lat van Ibrahim Sangaré en vanaf dat moment neemt PSV het initiatief in de wedstrijd en krijgt via Yorbe Vertessen nog een kans krijgt maar weer is Andries Nopport paraat. PSV moet dan in de 41ste minuut al twee keer wisselen als Ismael Saibari en Yorbe Vertessen niet verder kunnen en dan komen Anwar el Ghazi en Erick Gutiérrez in de ploeg. Er gebeurt verder niets meer in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer.
 

Screenshot_20221009-183913_Twitter

Twee ongewijzigde teams betreden het speelveld na rust en het is oud Heerenveener Joey Veerman die een schietkans krijgt na een voorzet vanaf rechts maar de bal niet goed raakt. In de 53ste minuut moet Andries Noppert redding brengen op een prima vrije trap van Anwar el Ghazi en dat doet hij prima. PSV worst sterker en sterker en het is in de 58ste minuut weer Andries Noppert die moet redden op een inzet van Phillip Mwene.

In de 70ste minuut gaat SC Heerenveen wisselen en brengt het Tibor Halilović voor Simon Olsson. In de 75ste minuut is dan raak voor PSV als Cody Gakpo de bal aan de linkerkant krijgt en naar binnen trekt en een één tweetje doet met Joey Veerman en dan uithaalt en nu Andries Nioppert kansloos laat, 0-1.

SC Heerenveen gaat dan weer wisselen en brengt Alex Timosi Andersson en Antoine Colassin en haalt dan Anas Tahiri en Syb van Ottele naar de kant. Aanvallende wissels van Kees van Wonderen. Antoine Colassin krijgt dan een gele kaart nadat hij Xavi Simons naar de grond haalde in een veelbelovende aanval, irritant mannetje die Simons. Simons die dan naar de kant gaat en voor hem komt nog Richard Ledezma. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en daarin moet het gebeuren voor de thuisploeg, om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Sydney van Hooijdonk, die niet veel goed heeft gedaan vandaag, krijgt dan in de 2e minuut van de extra tijd een schietkans maar schiet recht in de handen van Walter Benitez en daar blijft het dan bij en gaat PSV met de drie punten terug naar Eindhoven en dat is verdiend en blijft SC Heerenveen met lege handen achter.

Screenshot_20221009-183857_Twitter