Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen verliest met het kleinst mogelijk verschil van Ajax

Ajax - Heerenveen

Voor SC Heerenveen begint het nieuwe seizoen 2024/2025 in de Johan Crijff Arena als men Ajax treft. De Amsterdammers die een dramatisch seizoen achter de rug hebben willen eerherstel maar daar wil vandaag Robin van Persie met zijn mannen een sokje voor steken. De trainer van SXC Heerenveen die een Feyenoord hart heeft wil maar al te graag Ajax een nederlaag toebrengen.

Binnen veertig seconden penetreert SC Heerenveen lekker brutaal de zestien meter van Ajax in en net voor de achterlijn kan captain Luuk Brouwers de bal net niet goed terug leggen zodat Remko Pasveer net in kan grijpen. In de 14e minuut gaat Mika Godts erdoor en wordt dan is het Pawel Bochniewicz die de aanvaller neerhaalt en Bas Nijhuis geeft rood voor de verdediger. Dan gaat de VAR kijken en die roept de scheidsrechter naar het scherm en na een minuut of vier kijken besluit Nijhuis dat het een gele kaart is. Daarna doen beide ploegen niet veel voor elkaar onder en kansen creëren is voor beide ploegen een probleem want dat lukt geen van beide nog in het eerste half uur.

In de 31ste minuut een mogelijkheid voor de thuisploeg als een voorzet van Anton Gaaei half gemist wordt door Sam Kersten en doordat de verdediger de bal toch nog heel licht toucheert kan Mika Godts de voet niet goed achter de bal krijgen om te schieten waardoor het schot over gaat. Een minuut of vier later gaat nieuwe aanwinst Danilo Al-Saed richting de zestien en speelt Youri Baas uit en kan schieten maar het schot is veel te slap waardoor Remko Pasveer de bal gemakkelijk kan pakken. In de 39ste minuut snijd SC Heerenveen door de verdediging als Danilo Al-Saed de bal achter de defensie speelt op Daniel Karlsbakk en die omspeelt Remko Pasveer maar schiet de bal dan voorlangs. SC Heerenveen doet prima mee in de wedstrijd.

In de 45ste minuut dan de gevaarlijkste aanval van de thuisploeg over een paar schijven maar op het laatst is het Mika Godts die de bal breed legt in de zestien meter op Kristian Hlynsson en die staat geheel vrij en heeft de hoek voor het uitzoeken en schiet de de 1-0 binnen. Zeven minuten extra tijd komen er dan bij en in die extra tijd is de thuisploeg nog een paar keer dreigend maar gescoord wordt er niet meer.

Ajax begint in de tweede helft beter en in de 54ste minuut krijgen ze een goede kans als een aanval over links komt bij Anton Gaaei maar die kan niet goed uithalen waardoor de kans verloren gaat. Pas in de 71ste minuut weer een mogelijkheid en weer voor de thuisploeg als Bertrand Traoré de diepte wordt ingestuurd maar hij kan Sam Kersten niet goed uitspelen en daarom schiet hij veel te slap en direct daarna een schot van Kristian Hlynsson die recht op Mickey van der Hart af komt. Als er iets van gevaar komt dan is het van Ajax want SC Heerenveen laat in de tweede helft bar weinig zien en daarom stuurt Robin van Persie verdediger Pawel Bochniewicz naar voren om te proberen voor wat meer gevaar te zorgen. Verdedigend staat het op zich goed bij de Friezen want bv. in de 81ste minuut is het Mats Köhlert die goed naar binnen trekt en Brian Brobbey de bal net voor de voeten weg kan tikken want anders was de Ajax spits alleen op Mickey van der Hart afgegaan.

Nadat er in de eerste helft nog zeven minuten extra tijd bij kwam komt er in de tweede helft maar liefst negen minuten extra tijd bij. Bas Nijhuis heeft er blijkbaar zin in vanmiddag. In de laatste minuut krijgt Brian Brobbey nog de kans om de thuisploeg helemaal in veilige haven te schieten maar hij raakt de bal niet echt goed en zo gaat zijn schot naast. Mickey van der Hart nmoet nog een keer in actie komen na een vrije trap van Bertrand Traoré en daar blijft het dan bij en verliest SC Heerenveen verdiend deze wedstrijd. Dat dan op basis van de tweede helft want daarin hadden de Friezen niet veel te vertellen.

Ajax: Remko Pasveer, Anton Gaaei, Josip Šutalo, Youri Baas, Dies Janse. Branco van den Boomen (Kenneth Taylor), Kristian Hlynsson (Brian Brobbey), Sivert Mansverk, Steven Berghuis (Carlos Forbes), Chuba Akpom (Bertrand Traoré), Mika Godts (Jordan Henderson)

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Denzel Hall (Oliver Braude), Sam Kersten, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Luuk Brouwers, Espen van Ee (Dimitris Rallis), Simon Olsson, Danilo Al-Saed (Levi Smans), Daniel Karlsbakk (Ion Nicolaescu), Ilias Sebaoui (Jacob Trenskow)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis