Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen verliest in extra tijd van FC Twente

hceen twente

Welke supportersgroepering kan binnenkort zingen “Wij gaan Europa in”. Dat is het doel van de play-offs van de eredivisie en die beginnen vanavond in het Abe Lenstra Stadion met de krachtmeting tussen de nummers vijf en acht van de eindstand van de eredivisie. SC Heerenveen ontvangt FC Twente.

De eerste dreiging in de wedstrijd komt van Twentse kant als Virgil Misidjan de diepte in wordt gestuurd maar Andries Noppert is net eerder bij de bal. Direct daarna is het Antoine Colassin die de bal wil terugleggen voor de goal op een vrijstaande medespeler maar de bal wordt geraakt onderweg en beland in de handen van Lars Unnerstall.  Een levendig begin van de wedstrijd en Manfred Ugalde krijgt een schietkans maar net te lang nodig en een schot van Michel Vlap is geen probleem voor de Friese goalie.

In de 19e minuut een prachtige aanval van FC Twente die ingezet wordt door Václav Černý.Die gaat eerst een een-tweetje aan met Michel Vlap en dan met Manfred Ugalde en zo staat hij vrij voor Andries Noppert en speelt de bal door de benen van de goalie en dan staat het 0-1.

Een paar minuten later gaat Sydney van Hooijdonk alleen op Lars Unnerstall af maar heeft te lang werk met schieten waardoor de kans verloren gaat. De grensrechter vlagt wel want van Hooijdonk zou buitenspel hebben gestaan maar als de VAR hier had gekeken was duidelijk geworden dat het niet zo was.

FC Twente blijft de betere ploeg in de eerste helft en is regelmatig dreigend en de thuisploeg loert vooral op de counter.

In de 34ste minuut moet Andries Noppert ingrijpen op een kopbal uit een corner van Manfred Ugalde en die goalie tikt de bal over. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in de eerste minuut daarvan is het Thom Haye die maar eens uithaalt van een meter of 22 en dan gaat Lars Unnerstall in de fout want de bal komt recht op hem af en hij laat hem zo maar gaan, 1-1.

Het eerste opvallende moment is in de 56ste minuut als Syb van Ottele de bal te ver voor zich uit speelt en dan met een sliding de bal nog probeert te spelen maar raakt daarbij Ramiz Zerrouki vol. De VAR moet er naar kijken en die adviseert een gele kaart. Een heel andere tweede helft zien we want de thuisploeg voetbal veel meer mee dan in de eerste helft. Pawel Bochniewicz moet nog wel een bal voor de lijn weghalen na een stiffie over Andries Noppert van Manfred Ugalde maar enkele minuten later is het Osame Sahraoui die in de 16 meter een paar man voorbij gaat en dan verassend in de korte hoek schiet maar Lars Unnerstall laat zich niet weer verassen. Simon Olsson schiet later net voorlangs en zo doet de thuisploeg aardig mee.

In de 74ste minuut een aardige kans voor FC Twente als Wout Brama de bal achter de defensie speelt op Manfred Ugalde en die legt terug op Joshua Brenet maar die zijn schot wordt geblokt. Ondanks de vele wissels die beide trainer doen wordt het schouwspel er niet minder om want het spel blijft op en neer golven maar echt grote kansen kunnen beide ploegen niet uitspelen. Zes minuten extra tijd komt er dan bij en in de twee minuut daarvan is het Daniel Karlsbakk die door de Twentse defensie slalomt en de vak verliest en Gijs Smal loopt de bal dan tegen de paal aan, de eigen paal wel te verstaan. In de tegenaanval heel slordig balverlies van Mats Köhlert en Manfred Ugalde pikt hem de bal af en schiet de bal onder Andries Noppert door, 1-2. Daar blijft dan bij en zo neemt FC Twente de voorsprong mee terug naar Enschede. Zondagmiddag om half 3 de return in De Grolsch Veste.

SC Heerenveen: Andries Noppert. Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz (Jeffrey Bruma), Mats Köhlert, Simon Olsson, Thom Haye, Anas Tahiri, Antoine Colassin (Ché Nunnely), Sydney van Hooijdonk (Daniel Karlsbakk), Osame Sahraoui (Alex Timosi Andersson)

FC Twente: Lars Unnertall, Joshua Brenet, Julio Pleguazuelo, Robin Pröpper, Gijs Smal, Michel Vlap (Sem Steijn), Ramiz Zerrouki (Wout Brama), Michal Sadilek (Mathias Kjølø), Václav Černý (Daan Rots), Manfred Ugalde, Virgil Misidjan (Ricky van Wolfswinkel)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Syb van Ottele, Milan van Ewijk, Antoine Colassin

Gele kaart(en FC Twente: Manfred Ugade, Ricky van Wolfswinkel