Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen presenteert Luuk Brouwers

SC Heerenveen heeft middenvelder Luuk Brouwers gepresenteerd. De 25 jarige Brouwers wordt voor een jaar gehuurd van FC Utrecht en dan neemt de Friese club hem definitief over.

Brouwes die begon met voetballen bij ELI en in 2017 bij FC Den Bosch kwam en in 2020 lijfde GA Eagles hem in en na twee jaar Deventer verruilde hij dat voor Utrecht. Bij GA Eagles heeft hij al samengewerkt met trainer Kees van Wonderen en keeper Andries Noppert. Brouwers heeft al een shirt van de Friezen want die heeft hij eens geruild met Noppert.

. "Ik heb er heel veel zin in, kan niet wachten om te beginnen", vertelt de nieuwkomer.  "Andries Noppert heeft me een keer of vijftien gebeld. We hebben elkaar een paar keer misgelopen. Toen hij mij belde kon ik niet opnemen en andersom. Hij vindt het leuk dat ik kom. Hij is me nu wel een Friese cursus verschuldigd. Ik zal als Brabander vast wat vertaling nodig hebben af en toe. ." Ook met Kees van Wonderen werkte hij al samen in Deventer. "Ik heb al met de trainer gesproken. Het is leuk om weer met oude bekenden aan de slag te gaan", aldus Brouwers. . "Ik heb gekeken naar de situatie bij mijn eigen club en hoorde van de interesse. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Ik ben heel blij dat de clubs tot een akkoord zijn gekomen. Hier wil ik weer gas geven. Ik ben een dynamische middenvelder, die graag in beweging is en in het strafschopgebied van de tegenstander gevaarlijk wil zijn. Ik hoop een paar doelpunten te maken, maar ik ben ook niet te beroerd om te verdedigen en af en toe een klein tikkie uit te delen."