Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen niet opgewassen tegen AZ

Vanavond een mooie affiche in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen waar de nummer 8 van de eredivisie SC Heerenveen de nummer 5 AZ op bezoek krijgt. Het verschil in punten tussen beide teams is 6 dus bij winst kan de thuisploeg inlopen.

In de tweede minuut is het schrikken voor de thuisploeg als vanaf links Jesper Karlsson de bal prima voorgeeft en Vangelis Pavlidis geheel vrij kan inkoppen maar kopt recht op Andries Noppert af die de bal dan even los laat maar zijn handen weer op de bal heeft en dan tikt de AZ spits de bal binnen maar wordt de treffer terecht afgekeurd. AZ begint scheper aan het duel .Na het goede begin van AZ gaat de wedstrijd gelijk op de thuisploeg doet meer en meer mee al is AZ nog wel de ploeg met de meeste dreiging. Zo haalt Jens Odgaard in de 32ste minuut uit en zijn schot gaat net over de Friese goal.

In de 33ste minuut is het dan AZ dat op voorsprong komt als een voorzet vanaf rechts van Jens Odgaard op het hoofd komt van Dani de Wit en die kopt de bal prima buiten het bereik van Andries Noppert binnen, 0-1.

In de 42ste minuut is het Hobby Verhulst dIe voor het eerst echt in actie moet komen als Pelle van Amersfoort uithaalt en de keeper bokst de bal het veld weer in en in de rebound is het Amin Sarr die de bal hoog over jaagt. Daar blijft het dan bij in de eerste helft.

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het veld en 20 seconden na de aftrap ligt de bal in het netje achter Andries Noppert als AZ een aanval inzet over links en snel de bal naar het midden speelt naar Jens Odgaard en die tikt door op Yukinari Sugawara en die geeft de bal direct voor en op vrijstaande Tijjani Reinders en die tikt van dichtbij de 0-2 binnen. Een prachtige aanval van de Alkmaarders.

Pelle van Amersfoort krijgt in de 57ste minuut de kans om de aansluitingstreffer te maken als hij geheel vrijstaand kan koppen na een corner maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. Een paar minuten later houd AZ de thuisploeg in leven als Vangelis Pavlidis een grote kans over schiet na weer een prachtige aanval. SC Heerenveen heeft veel moeite met de bewegende mensen bij AZ en weet daar geen raad mee.

In de 66ste minuut kan SC Heerenveen terug in de wedstrijd komen als Sam Beukema in het strafschopgebied Milan van Ewijk onderuit tikt. Amin Sarr mag de strafschop nemen en hij schiet de bal naar de voor hem linkerhoek en daar ligt ook keeper Hobie Verhust en die stopt de bal en zo wint de AZ doelman de tweestrijd en blijft het 0-2.

Er komen dan vijf minuten extra tijd bij en in de tweede minuut daarvan krijgt Amin Sarr nog een goede kopkans maar hij raakt de bal ook niet vol waardoor deze kans verloren gaat. Nog een schot van Pawel Bochniewicz is nog noemenswaardig maar het blijft bij de 0-2 en gaan de drie punten mee terug naar Alkmaar.

SC Heerenveen: Andries Noppert, Milan van Ewijk, Joost van Aken (Syb van Ottele), Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri (Tibor Halilović), Simon Olsson (Rami Kaib), Pelle van Amersfoort (Rami al Hajj), Amin Sarr, Sydney van Hooijdonk (Antoine Colassin).

AZ: Hobie Verhulst, Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Sam Beukema (Zinho Vanheusden), Miloš Kerkez, Jordy Clasie, Tijjani Reijnders, Jens Odgaard (Håkon Evjen), Dani de Wit, Jesper Karlsson (Myron van Brederode), Vangelis Pavlidis (Lhado Mayckel)

Gele kaart AZ: Yukinari Sugawara, Tijjani Reijnders, Jesper Karlsson

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük