Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt een punt mee uit Alkmaar

AZ - Heerenveen

Nummer vier van de eredivisie AZ ontvangt in het eigen Afas Stadion de nummer 9 van de eredivisie SC Heerenveen. De thuisploeg is nog volop in de strijd voor Champions League voetbal en de gasten zijn nog volop in de strijd voor een plaats in de play offs voor Europees voetbal. Een mooie affiche.

Het begin van de wedstrijd is prima voor SC Heerenveen want binnen vijf minuten neemt het een voorsprong als op links Osame Sahraoui ingespeeld wordt door Thom Haye en hij de bal strak en laag voorgeeft en Sydney van Hooijdonk voor Sam Beukema komt en de bal via de hand van Mathew Ryan binnen tikt, 0-1.

Binnen drie minuten kan de thuisploeg gelijk maken na een mooie aanval door het centrum maar Vangelis Pavlidis zijn schot wordt gestopt door Xavier Mous. Direct daarna moet de Heerenveen goalie weer in actie komen na een schot van Yukinari Sugawara. Dan wordt de wedstrijd stil gelegd als er onverlaten vanuit het uitvak met vuurwerk gaan gooien. Wat is er tegenwoordig met voetbalsupporters aan de hand?  Zo vraagt men erom dat er bij wedstrijd geen uitsupporters meer welkom zijn.

Na een paar minuten afkoelen gaat de wedstrijd weer verder en AZ zet direct volle bak druk op de Heerenveen goal. Yukinari Sugawara gaat er op rechts vandoor en zet de bal voor en Mous zit een beetje mis en de bal schiet door maar geen AZ ‘er die de bal binnen kan werken. AZ overloopt Heerenveen in deze fase en het is eigenlijk wachten op grote kansen voor de thuisploeg.

In de 35ste minuut is het weer Xavier Mous die Heerenveen op de been houd als Jens Odgaard de bal achter de defensie chipt op Vangelis Pavlidis en die staat dan vrij voor Xavier Mous en de goalie pakt het schot van de Griek.

In de tegenaanval scoort Pelle van Amersfoort maar doet dat in buitenspelpositie dus deze goal werd geannuleerd.

Pantelis Hadzidiakos krijgt dan de kans om de gelijkmaker op het bord te schieten maar hij maait volledig over de bal heen en weg is ook deze kans. SC Heerenveen is in de 45ste minuut pas weer gevaarlijk als Milan van Ewijk op rechts er vandoor gaat en de bal voorgeeft maar niemand kan de bal binnentikken. In de laatste minuut is AZ weer dichtbij als Sam Beukema de bal vanuit een corner tegen de buitenkant van de paal kopt.

Binnen vijf minuten in de tweede helft krijgt AZ een strafschop als Xavier Mous in de fout gaat nadat hij Sven Mijnans heel dom neerlegt en Jesper Karlsson mag hem nemen en schiet hem hard in maar Xavier Mous maakt zijn fout goed en stopt de inzet, de bal gaat via zijn arm op de lat en hij kan de bal dan makkelijk vangen Jesper Karlsson krijgt later weer een grote kans als Sven Mijans hem weg chipt achter de verdediging maar hij raakt de bak niet goed en weg is ook deze kans.

In de 63ste minuut lijkt SC Heerenveen op 0-2 te komen als Osame Sahraoui in de 16 kan schieten maar het schot wordt geblokt en in de rebound is het Sydney van Hooijdonk die in een bijna leeg doel kan schieten maar dan is het Sam Beukema die de bal net op de lijn kan stoppen.

Tijjani Reijnders krijgt in de 66ste minuut de grote kans maar hij schiet net binnen de 16 meter veel te wild en zo gaat het schot over.

Een kwartier voor tijd lijkt de bal in het Friesche doel te gaan als invaller Lhado Mayckel vanaf rechts vlak voor Xavier Mous maar gaat de bal niet binnen en tikt Mexx Meerdink de bal via Xavier Mous binnen al is het Milan van Ewijk die de bal via de onderkant van de lat eruit werkt maar als de VAR gaat kijken blijkt de bal achter de lijn te zijn en dus een goal, 1-1. Het doelpunt komt op naam van Xavier Mous.

AZ zet in de laatste minuten nog eens aan om toch maar de drie punten in eigen huis te behouden en SC Heerenveen moet terug en het lijkt wel een belegering van Alkmaarse zijde maar zeven minuten extra tijd helpen de thuisploeg niet en laat men dure punten liggen in de strijd voor plaats twee en SC Heerenveen doet prima zaken om een punt mee te nemen.

 

Opstelling AZ: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hadzidiakos (Djordje Mihailović), Miloš Kerkez, Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Jens Odgaard (Lhado Mayckel), Sven Mijnans, Jesper Karlsson (Myron van Brederode), Vangelis Pavlidis (Mexx Meerdink)

Opstelling SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri, Simon Olsson (Ché Nunnely), Pelle van Amersfoort (Antoine Colassin), Osame Sahraoui (Rami Kaib), Sydney van Hooijdonk (Daniel Karlsbakk)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaart(en) AZ: Jesper Karlsson, Jordy Clasie, Tijjani Reijnders, Myron van Brederode, Djordje Mihailović

Gele kaart(en) SC Heerenveen): Rami Kaib, Ché Nunnely