Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt de drie punten mee uit Utrecht

utrechthveen

Voor de eerste uitwedstrijd in het nieuwe seizoen moest de formatie van Kees van Wonderen op bezoek in Stadion Galgenwaard waar FC Utrecht op de ploeg wachtte. De statistieken voor de wedstrijd zijn gunstig gezind want SC Heerenveen verloor voor het laatst een wedstrijd in Utrecht in 2011, maar wat zeggen statistieken. Vooral als je kijkt dat FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren weer vele miljoen heeft geïnvesteerd in het elftal. Dat zegt niet altijd wat en dat was nu ook zo want de Friezen namen de drie punten mee terug.

De thuisploeg was wel snel gevaarlijk want in de eerste minuut moest Mats Köhlert al ingrijpen om gevaar te voorkomen. Zowel Utrecht als Heerenveen speelden slordig, waardoor beide teams niet echt tot grote kansen kwamen.

Een paar schten van Heerenveen kant van Simon Olsson, Thom Haye en Syb van Ottele waren een makkelijke prooi voor Vasilios Barkas. Aan de andere kant moest doelman Andries Noppert maar één keer in actie komen als Can Bozdoğan hem onder vuur neemt. Ook zag hij een schot van Jens Toornstra over zijn doel gaan.

In de tweede helft waren het de Friezen die beter begonnen en hadden veel balbezit. Men kon via Hussein Ali en Ché Nunnely gevaarlijk worden en na deze kansen begonnen de Utrechters ook weer te voetballen want een paar goede mogelijkheden opleverde. Tot twee keer toe kwam SC Heerenveen goed weg want tot twee keer toe moest de lat redding brengen en een inzet van Mats Seuntjes ging net voorlangs.

In de 69ste minuut kreeg Osame Sahraoui het op de heupen want hij ontdeed zich in de zestien meter van een opaar Utrechters en vanuit een bijna onmogelijke hoek knalde hij via de binnenkant van de paal de 0-1 binnen.  

Na die treffer gunde Kees van Wonderen drie spelers hun debuut: Charlie Webster maakte zijn eerste officiële minuten in het pompeblêdenshirt en Akademy-spelers Melle Joop Witteveen en Oliver Braude kwamen binnen de lijnen. Met het debutantentrio in het veld werd de voorsprong niet meer weggegeven. Sterker nog, in de blessuretijd werd de marge zelfs nog verdubbeld door Daniel Karlsbakk. Daardoor heeft het team de volle buit na twee wedstrijden.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (79. Sean Klaiber), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan (25. Nick Viergever), Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Jens Toornstra, Victor Jensen (79. Isac Lidberg); Marouan Azarkan (66. Bart Ramselaar), Tasos Douvikas, Mats Seuntjens (79. Ole Romeny).

Opstelling sc Heerenveen:
Andries Noppert; Hussein Ali (79. Oliver Braude), Syb van Ottele (73. Denzel Hall), Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert; Thom Haye, Anas Tahiri, Ché Nunnely (79. Melle Joop Witteveen); Simon Olsson, Ion Nicolaescu (78. Daniel Karlsbakk), Osame Sahraoui (77. Charlie Webster).

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Gele kaarten: Syb van Ottele (sc Heerenveen).