Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt de drie punten mee uit Nijmegen

In De Goffert de ontmoeting tussen NEC Nijmegen en SC Heerenveen. In Heerenveen bleef de wedstrijd doelpuntloos maar in Nijmegen niet want na een aparte scoreverloop gingen de drie punten mee terug naar Friesland, 2-3.

Beide ploegen zijn nog volop in de strijd voor plaats acht dus er stond wel wat op het spel. Het publiek moest tot de 27ste minuut wachten voordat er iets te juichen viel en dat kwam van Friese kant want het was Thom Haye die een vrije trap, na een overtreding van Dirk Proper, op prachtige wijze binnenschoot. Het leek wel dat na die treffer de thuisploeg wakker was geschud want ze gingen ook ineens mee voetballen. Tien minuten na de openingstreffer stond het weer gelijk als vanuit een corner van Oussama Tannane de bal op het hoofd komt van Iván Márquez en die kopte de bal in de voeten van Magnus Mattsson en die haalde de trekker over voor de 1-1. Elayis Tavsan kreeg nog een kans maar Xavier Mous kon de situatie redden.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de tweede helft en het eerste kwartier was er niet veel te genieten totdat in de 61ste minuut als via Magnus Mattsson de bal komt bij Souffian El Karouani op de linkervleugel, wie vervolgens de bal goed voorgaf op Nany Landry Dimata. De N.E.C spits schoot de bal tegen de touwen waardoor de voorsprong ditmaal wel een feit werd, 2-1. Daarna kreeg de thuisploeg de overhand en hadden de gasten het moeilijk en kreeg de thuisploeg meerdere goede mogelijkheden om de voorspong uit te bouwen.

In de laatste tien minuten spektakel in De Goffert want SC Heerenveen zette nog vol aan en dat werd beloond met een treffer als Sydney van Hooijdonk op aangeven van Osame Sahraoui van dichtbij de 2-2 maakt en vijf minuten later heeft SC Heerenveen een gigantische blunder van Jasper Cillissen nodig om de drie punten mee terug te nemen want als een bal achter de Nijmeegse defensie wordt gespeeld en invaller Antoine Colassin de bal iets beroerde en de doelman van Oranje verkeek zich volledig op de bal want hij dacht dat hij naast zou gaan maar hij ging bij de eerste paal binnen. Wat een fout. Maar dar deerde SC Heerenveen niet want het was de beslissing in de wedstrijd en gingen de drie punten dus mee terug naar Friesland.

Opstelling NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Bart van Rooij, Iván Márquez, Phillipe Sandler, Souffian el Karouani, Lasse Schöne, Dirk Proper, Elayis Tavsan (Anthony Musaba), Oussama Tannane (Jordy Bruijn), Magnus Matsson, Nany Dimata (Pedro Marques)

Opstelling SC Heerenveen: Xavier Mous; Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert (Rami Kaib); Thom Haye, Pelle van Amersfoort (Antoine Colassin), Anas Tahiri (Jeffrey Bruma); Simon Olsson (Ché Nunnely), Sydney van Hooijdonk, Osame Sahraoui

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaarten SC Heerenveen: Syb van Ottele, Milan van Ewijk