Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt de 3 punten mee uit Gelredome

netherlands-sbv-vitesse-h2h-netherlands-sc-heerenveen

Vitesse – SC Heerenveen is een mooie affiche voor vanavond in het Gelredome Stadion. Vitesse dat het seizoen dramatisch was begonnen met al 8 tegengoals in 2 wedstrijden en nog 0 en de bezoekers uit Heerenveen hebben 2 punten na 2 wedstrijden maar hebben nog niet gescoord en ook nog geen tegengoal geïncasseerd. Wat brengen beide ploegen er vanavond van terecht? De mascotte van Vitesse Hertog kan helaas niet vliegen voor de wedstrijd door de vogelgriep. Zal dat een voorteken zijn?

De namen van Thomas Letsch.             De namen van Kees van Wonderen.
Screenshot_20220820-160202_Twitter   Screenshot_20220820-160254_Twitter

Scheidsrechter hedenmiddag is Joey Kooy en om 16.30 mochten de gasten de wedstrijd in gang zetten.

In de 5e minuut krijgt SC Heerenveen een ingooi te nemen aan de rechterkant van het veld en Milan van Ewijk ontfermt zich over de bal, hij gooit de bal de 16 meter in naar Amin Sarr die Enzo Cornelisse achter zijn houdt en de bal breed legt op Sydney van Hooijdonk en die schiet de bal langs Kjell Scherpen de lange hoek in en zo staat het vroeg in de wedstrijd 0-1.

Pas in de 19e minuut weer een moment van vermelden waard als de gasten een snelle counter plaatsten en Sydney van Hooijdonk er vandoor gaat met de bal en toch een man of 4,5 verdedigers om zich heen heeft en de bal breed legt op de meegekomen Thom Haye en die haalt uit maar de bal gaat net naast. Vitesse kan daar nog niet veel tegenover zetten want de ploeg leidt snel balverlies als men ten aanval wil. De ploeg kan de bal nog geen 30 seconden in bezit houden.

De eerste echte kans krijgt Vitesse in de 28ste minuut als Million Manhoeff de bal ver ingooit en de bal verlengt wordt door Toni Domgjoni en de bal pardoes voor de voeten komt van Melle Meulensteen en die staat dan vrij voor Andries Noppert en hoe hij de bal er niet in krijgt is een raadsel maar de bal gaat naast.

In de 33ste minuut gaat Vitesse al wisselen en komt aanvaller Mohamed Sankoh voor verdediger Tomáš Hájek. Thomas Letsch gooit dan zijn systeem om en gaat aanvallender spelen.

In de 35ste minuut krijgen Toni Domgjoni en Anas Tahiri een gele kaart want beide heren kregen het even met elkaar aan de stok, waarom is niet duidelijk. Vitesse heeft wel besloten om ook mee te gaan doen aan de wedstrijd en dat vooral na de wissel en de ploeg wordt dreigender en dreigender. Het wordt ook steviger en Maximilian Wittek krijgt voor een stevige overtreding een gele kaart en dat een minuut of twee voor rust. Er komen dan drie minuten extra tijd bij in  deze eerste helft en in de tweede minuut van die extra tijd geeft Anas Tahiri een lange bal achter de Arnhemse defensie op Amin Sarr en dan komt Kjell Scherpen twijfelend uit en krijgt de bal door de benen getikt door Amin Sarr en hij schuift de bal in de lege goal en dan staat het 0-2. Het is dan rust en zo gaat SC Heerenveen met een lekker gevoel en Vitesse met een rotgevoel naar de kleedkamers.

FanTCoKWAAU5cDB

Dezelfde 22 spelers keren na rust terug op het veld en gaan aan de tweede helft beginnen.

Direct na rust probeert Maximilian Wittek een strafschop te forceren als hij een klein tikje krijgt van Milan van Ewijk maar het is te licht voor een strafschop.

Het spel gaat heen en weer en beide ploegen proberen te voetballen maar tot echte kansen komt beide niet. Vitesse gaat dan in de 64ste minuut wisselen en haalt de niet geheel fitte Melle Meulensteen eraf en brengt Daan Huisman. Vitesse zal de druk op moeten voeren willen ze nog een resultaat halen maar de ploeg heeft het moeilijk. Thom Haye krijgt een gele kaart in de 69ste minuut na een domme overtreding op Daan Huisman.

SC Heerenveen wisselt dan in de 71ste minuut en haalt Tibor Halilović naar de kant en brengt Simon Olsson en nog geen minuut later staat het 0-3 als Milan van Ewijk een voorzet geeft vanaf rechts en de bal gaat over alles en iedereen van Vitesse heen en beland bij Amin Sarr en die trek naar binnen een schiet slecht maar daar staat dan Sydney van Hooijdonk en die kan simpel de 0-3 binnen tikken. Randje buitenspel maar na het lijntjes trekken van de VAR is het een geldige goal. Een minuut of twee later de grootste kans voor Vitesse als Million Manhoef vanaf rechts de bal voor geeft en Nikolai Bader Frederiksen de bal binnen kan tikken maar hij mist de bal. Een paar minuten later krijgt Amin Sarr de bal vanuit een ingooi achter de Vitesse defensie krijgt en dan heel gemakkelijk om Enzo Cornelisse gaat en de bal terug legt op wederom Sydney van Hooijdonk en die schiet de 0-4 hard en hoog binnen.

Direct daarna mag Sydney van Hooijdonk gaan douchen net als Anas Tahiri en Thom Haye en brengt trainer Kees van Wonderen Syb van Ottele, Alex Timossi Andersson en Rami Kaib.

Vitesse brengt dan Thomas Buitink en Ryan Flamingo voor Million Manhoef en Nikolai Bader Frederiksen en SC Heerenveen brengt dan nog Rami el Hajj voor Amin Sarr. In de 86ste minuut een prachtig schot van Thomas Köhlert die uiteen spat tegen de paal en iets later krijgt Matúš Bero nog een gele kaart voor het neerleggen van Rami el Hajj. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en daar zit wat Vitesse betreft niemand op te wachten natuurlijk. SC Heerenveen vindt het ook prima en zo eindigt deze wedstrijd in 0-4.

Wat een verschrikkelijke seizoenstart heeft dit Vitesse, in 3 wedstrijden al 12 goals tegen en nog geen punten. Er zal echt wat moeten gebeuren in Arnhem en in Friesland zijn ze blij want na 3 wedstrijden nog geen goal tegen en zelf inmiddels 4x gescoord en 5 punten inmiddels.