Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt de 3 punten mee uit Almelo dankzij Joey Veerman.

SC Heerenveen mocht deze avond aantreden op het kunstgras in Almelo voor de wedstrijd tegen Heracles. Voor de 17e keer strijden de ploegen tegen elkaar en van de voorgaande 16x won de thuisploeg er 8 van en verloor er 5 en speelden beide ploegen 3x gelijk. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 1-0 overwinning voor Heracles. Ook toen werd er zonder publiek gespeeld en helaas nu dus ook weer, met dank aan het wanbeleid van onze regering.

Heracles startte vanavond met de volgende elf:

Janis Blaswich

Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata

Lucas Schoofs, Luca de la Torre

Nikolai Laursen, Kaj Sierhuis, Delano Burgzorg

Sinan Bakis

Bank: Koen Bucker, Alessandro Damen, Sven Sonnenberg, Ruben Roosken, Navak Bakboord, Mateo Les, Robin Polley, Orestis Kiomourtzoglou, Elias Sierra, Bilal Basacikoglu, Adrian Szoke, Mohamed Amissi,

SC Heerenveen begon vanavond met de volgende basis:

Xavier Mous

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Nick Bakker, Rami Kaib

Nicola Madsen, Joey Veerman, Tibor Halilović

Filip Stevanović, Henk Veerman, Anthony Musamba

Bank: Jan Bekkema, Jaimy Kroesen, Lucas Woudenberg, Ibrahim Dresević, Syb van Ottele, Siem de Jong, Rami Hajal, Hamdi Akujobi, Jan Ras, Rodney Kongoglo, Benjamin Nygren.

De scheidsrechter hedenavond is Limburger Pol van Boekel. SC Heerenveen mag de wedstrijd in gang zetten en in de 2e minuut krijgt de ploeg een kans als Rami Kaib zo maar ineens vrij doorgang heeft naar de goal maar in plaats van zelf te schieten wil hij de bal breed leggen op Filip Stevanović maar daar kan een Heraclied tussen komen.

In de 6e minuut is het rechtsbuiten Nikolai Laursen die naar binnen trekt en uithaalt en daar moet Xavier Mous handelend optreden en dat doet de doelman bekwaam. Een lekker begin van de wedstrijd zo.

Na dat lekkere begin is het een kwartier waar niet veel gebeurt. Heracles probeert het wel en voetbalt in balbezit wat makkelijker als SC Heerenveen maar grote kansen zien we niet. Eindelijk zien we in de 30ste minuut weer een kans als SC Heerenveen via Anthony Musaba weg is en hij speelt Henk Veerman in de diepte aan en die schiet van grote afstand maar schiet net naast. In de 39ste minuut krijgt Giacomo Quagliata een gele kaart nadat hij tegenstander Milan van Ewijk vasthoudt nadat die hem te snel af was. In de daarop volgende vrije trap valt de bal bij de 2e paal waar Nick Bakker net niet hoog genoeg komt om de bal binnen te koppen.

Er gebeurt verder weinig in een toch levendig duel dat heen en weer golft maar de echte kansen zijn schaars en op slag van rust krijgt SC Heerenveen de grootste kans als hij zo maar ineens na een aanval over veel schijven de bal krijgt maar zijn schot over de kruising. Zo krijgt SC Heerenveen wel de beste mogelijkheden.

Twee ongewijzigde teams zien we in de 2e helft en in de 3e minuut na rust krijgt Luca de la Torre een gele kaart na het vasthouden van Tibor Halilović. Het eerste schot op doel zien we in de 52ste minuut als van een meter of 18 Anthony Musaba uithaalt maar het schot is te zacht om Janis Blaswich in verlegenheid te brengen.

In minuut 59 komt SC Heerenveen goed weg als Nikolai Laursen weer naar binnen trekt vanaf de rechterkant en goed uithaalt alleen zijn schot beland op de lat. In de tegenaanval is het Sven van Beek die Kaj Sierhuis neerhaalt en daarvoor een gele kaart krijgt.

In minuut 62 een aanval van SC Heerenveen waar Henk Veerman met een magnifieke hakje, neemt de bal vanuit de lucht zo met de hak, de bal speelt op Anthony Musaba die vrije doorgang heeft meer net op het moment dat hij wil schieten zet Marco Rente de tackle in en de tackle is op de bal zo red hij Heraclkes van een achterstand.

In de 65ste minuut bij Heracles weer van zich af en krijgt het in een aanval kansen via Kaj Sierhuis maar die twijfelt te lang en per geluk komt de bal voor de voeten van Noah Fadiga maar zijn schot is te zacht en recht op de keeper af.

SC Heerenveen gaat in de 68ste minuut wisselen en gaat Filip Stevanović naar de kant en komt Rami Hajal in de ploeg. Direct daarna weer een schietkans voor Kaj Sierhuis maar weer geen goal. Heracles heeft nu even de overhand en heeft SC Heerenveen het even moeilijk.

In de 72ste minuut wordt Delano Burgzorg vrij gespeeld in de “16” en krijgt hij een schietkans maar nu red Nick Bakker met een prima sliding de situatie. Direct daarna weer een kans voor Dekano Burgzorg maar weer geen goal.

Direct daarna komt bij Heracles Adrian Szoke voor Kaj Sierhuis binnen de lijnen en ook SC Heerenveen gaat zo wisselen en komen Benjamin Nygren en Siem de Jong erin voor Antony Musaba en Tibor Halilović.

Heracles heeft in deze 2e helft de betere kansen maar SC Heerenveen opent de score in de 79ste minuut als Joey Veerman prima uithaalt van een meter of 18 en zijn 3e goal van het seizoen maakt en SC Heerenveen op 0-1 schiet, lekker in de hoek gaat de bal.

Heracles gaat nog wisselenen en brngt Ruben Roosken en Elias Sierra en gaan Nikolai Laursen en Giacomo Quagliata naar de kant maar het helpt Heracles niets want het blijft bij de 0-1 en zo wint SC Heerenveen deze uitwedstrijd en klimt hierdoor op de ranglijst en komt op 21 punten uit 15 wedstrijden