Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen naar de 8ste finale van het KNVB bekertoernooi.

Vanavond in het KNVB bekertoernooi de wedstrijd SC Heerenveen tegen de amateurs van De Treffers uit Groesbeek. De Treffers zijn actief in de 2e Divisie en hebben een aantal ex profs in de gelederen zoals Leroy George, Tije ten Den en Ricardo Ippel. Oud Heerenveener Jan de Jonge was trainer dit seizoen bij de Groesbekers maar hij vertrok onlangs naar Turkije en nu is oud prof Francois Gesthuizen de trainer. Hoe zouden de amateurs het doen want ze mochten nog trainen s’ avonds want hadden daar ontheffing voor gekregen maar wedstrijden al lang niet meer gespeeld door de rare maatregelen. Normaal moet een wedstrijd tegen de amateurs geen probleem zijn voor een eredivisionist dus we zullen zien hoe het vanavond gaat.

Opstelling SC Heerenveen

Xavier Mous

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Dresević, Lucas Woudenberg

Nicolas Madsen, Tibor Halilović, Joey Veerman

Rami Alhajj, Henk Veerman, Filip Stevanović

Wissels: Jan Bekkema, Kaimy Kroesen, Rami Kaib, Syb van Ottele, Nick Bakker, Rodney Kongoglo, Hamdi Akujobi, Benjamin Nygren, Arjen van der heide, Siem de Jong, Anthony Musaba

Opstelling De Treffers

Niels Cornelis

Gino van den Berg, Robin Janssen, Bryan Sirvania, Rick Wouters,

Ricardo Ippel, Brian Campman, Tjeu Langeveld

Jordy Tomassen, Tije ten Den, Leroy George

De eerste hoekschop in de wedstrijd is voor De Treffers en uit die corner is het Jordy Tomassen die de bal achter het standbeen langs richting Friese doel brengt maar Xavier Mous kan de bal makkelijk pakken.

In de 8e minuut het eerste grote gevaar van SC Heerenveen als vanuit een corner Sven van Beek uithaalt en de bal gaat rakelings naast, bijna scoort Sven van Beek eens in het goede doel. Het eerste kwartier heeft de thuisploeg het meeste de bal, zoals verwacht, maar speelt het in een te laag tempo. Als De Treffers de kans krijgen om eruit te koken dan doen ze dat zeker, ze verstoppen zich in ieder geval niet.

In de 25ste minuut is het Tibor Halilović die stevig doorgaat op Ricardo Ippel op het middenveld en krijgt daar een gele kaart voor.

In de 31ste minuut komt De Treffers er snel uit via Tsjeu Langeveld en hij kan vele meters maken en schieten en Xavier Mous moet de bal naast tikken.

In de 37ste minuut is SC Heerenveen eindelijk eens gevaarlijk als de aanvoerder Tibor Halilović van een meter of 18 uithaalt maar een prima redding van Niels Cornelis. Een paar minuten later haalt Milan van Ewijk uit van rand strafschopgebied maar weer staat Nieks Cornelis in de weg.

In de 42ste minuut stuurt Joey Veerman zijn naamgenoot Henk Veerman de diepte in en die kapt zijn tegenstander uit maar op het laatste moment kan Bryan Sirvania redding brengen. Zo komt de thuisploeg iets vaker in het vijandelijk strafschopgebeid maar het levert te weinig op. SC Heerenveen speelt met weinig overtuiging. SC Heerenveen heeft de druk er vol op staan en moet in de 44ste minuut op voorsprong komen na een voorzet van Milan van Eijk en kan Rami Alhajj binnentikken maar hij tikt naast. Verder gebeurt er niets meer en zo gaan beide ploegen met 0-0 rusten en dat mag SC Heerenveen zich aanrekenen.

Twee ongewijzigde ploegen beginnen aan de 2e helft. In de 50ste minuut krijgt Ricardo Ippel een gele kaart na een pittige tackle op Filip Stevanović. Ricardo Ippel speelt de bal maar de tackle is te wild en daarom is geel te billijken. In de 53ste minuut het eerste gevaar van de thuisploeg als Lucas Woudenberg een verre ingooi neemt en de bal gooit op Henk Veerman en die kopt de bal door op Rami Alhajj en die kopt terug op Joey Veerman en die kopt door op Milan van Ewijk en die staat geheel vrij om te schieten en haalt hard uit maar recht op de keeper af.

De eerste wissels zien we aan Friese kant als in de 62ste minuut Lucas Woudenberg, Benjamin Madsen en Filip Stevanović worden vervangen door Rami Kaib, Siem de Jong en Anthony Musaba

In de 66ste minuut een grote lans voor de thuisploeg als Milan van Ewijk door Joey Veerman aangespeeld wordt achter de verdediging en die kopt de bal breed op Henk Veerman maar de keeper kan er tussen komen maar Siem de Jong kan nog schieten en met 1 vuist en zittend op de grond stopt de keeper de inzet en een verdediger kan de bal wegkoppen. Een miraculeuze redding van de keeper.

In de 72ste minuut wisselt De Treffers ook en gaat Rick Wouters naar de kant en komt Dennis Hettinga. Een minuut of 2 later krijgt weer Henk Veerman een schietkans uit een beetje een moeilijke hoek maar weer is er de keeper. Een minuut later is het dan eindelijk raak als Tibor Halilović de bal achter de Groesbeekse defensie legt waar Siem de Jong geheel vrijstaand de 1-0 kan binnen tikken.

Gino van den Berg krijgt een gele kaart voor protesteren na een overtreding van Siem de Jong die de scheids niet geeft. Coen Maertzdorf mag dan Leroy George komen vervangen bij De Treffers. In de 81ste minuut gaat een aangeslagen Milan van Ewijk eruit en komt Hamdi Akujobi voor hem in de ploeg. Tot dan toe verreweg de beste man aan SC Heerenveen kant Milan van Ewijk.

In de 84ste minuut moet invaller Anthony Musaba de score verdubbelen als Henk Veerman schiet maar via de kluts komt de bal bij Siem de Jong en die legt de bal breed op Musaba en die schiet vanaf een meter of 6 en leeg doel over.

Marlon Versteeg vervangt dan nog Tije te Den bij De Treffers en dan zitten we al in de 85ste minuut.

In de 88ste minuut beslist SC Heerenveen de wedstrijd als Henk Veerman vanaf rechts de bal voorgeeft en de bal terug springt en via de arm van Hamdi Akujobi tot bij Joey Verman en die haalt prima uit en zo staat het 2-0. Het was hands maar de scheids liet het gaan, arm langs het lichaam waarschijnlijk. Vier minuten extra tijd geeft scheidsrechter Mark Nagtegaal. Voor SC Heerenveen hoeft het niet meer zo want zondag a.s. wacht SC Cambuur en dat is een belangrijke wedstrijd natuurlijk en De Treffers kon niet meer en daarom bleef het bij 2-0. SC Heerenveen plaatst zich voor de 8e finale en zitten zaterdag in de koker bij de loting.