Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen ligt uit het bekertoernooi na een thuisnederlaag tegen GA Eagles

Vanavond treed SC Heerenveen in het strijdperk in het KNVB bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles in het helaas nog steeds lege Abe Lenstra Stadion. Wie van beide ploegen gaat naar de kwartfinale? SC Heerenveen is de favoriet in eigen huis en kunnen ze dat waarmaken.

Opstelling SC Heerenveen:

Xavies Mous

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Dresević, Rami Kaib

Rodney Kongolo, Tibor Halilović, Anas Tahiri

Anthony Musaba, Henk Veerman, Benjamin Nygren

Wissels: Erwin Mulder, Jan Bekkema, Hamdi Akujobi, Syb van Ottele, Nick Bakker, Lucas Woudenberg, Djenahro Nunumete, Jan Ras, Filip Stevanović, Rami al Hajj, Siem de Jong

Opstelling GA Eagles:

Andries Noppert

Boyd Lucassen, Cuco Martina, Joris Kramer, Mats Deijl

Jay Idzes, Ohillipe Rommens, Luuk Brouwers

Iñigo Cordoba, Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen

Wissels: Warner Hahn, Job Schuurman, Aventis Aventisian, Gerrit Nauber, Justin Bakker, Turan Tuzlacik, Quiermo Dumay, Francis Ross, Jacob Mulenga

Edwin van de Graaf is de man die de wedstrijd in goede banen mag lijden op een slecht veld en om 21.00 mag de thuisploeg de wedstrijd in gang zetten en de wedstrijd begint goed met 2 gevaarlijke aanvallen van beide ploegen en vooral die van de gasten is gevaarlijk als Lidberg niet goed afwerkt in kansrijke positie.

In de 10e minuut de eerste serieuze kans voor SC Heerenveen als in een klutssituatie de bal voor de voeten komt van Anthony Musaba en op een paar meter afstand van de goal schiet hij de bal op keeper Andries Noppert.

In de 15e minuut een aanval van de gasten over de rechterkant als Cuco Martina de bal over 2 Heerenveen spelers lobt en Luuk Brouwers aanspeelt en die geeft de bal direct voor en precies op het hoofd van Iñigo Cordoba en die laat Xavier Mous met een precieze kopbal kansloos en zo staat het 0-1.

In de 25ste minuut een grote kans voor de thuisploeg als vanuit een corner de bal bij de 2e paal komt waar Rodney Kongolo kan koppen maar weer red de Friese keeper Andries Noppert. Een minuut of 2 later dribbelt Anthony Musaba vanaf de rechterkans de “16” in en schiet en via de voet van Mats Deijl gaat de bal richting de goal maar weer is het Andries Noppert die de situatie red voor de Eagles.

SC Heerenveen is de ploeg die het meeste de aanval zoekt in het eerste half uur en ook meer balbezit heeft en de gasten verdedigen zeer compact en proberen er via snelle counters uit te komen.

In de 40ste minuut krijgen de gasten weer een mogelijkheid als spits Isac Lidberg de bal krijgt aangespeeld na heel slordig opbouwen van SC Heerenveen en hij speelt Ibrahim Dresević uit en schiet maar het schot is niet krachtig genoeg en zo kan Xavier Mous de bal pakken. Eindelijk weer eens een actie voor een goal. In het laatste gedeelte van de eerste helft kruipen de gasten steeds meer uit hun schulp en maken ze het de thuisploeg erg moeilijk met goede aanvallen. Er komt dan 1 minuut extra tijd bij in de eerste helft. Gescoord wordt er niet meer en dus gaan beide ploegen met de 0-1 stand rusten.

Direct na rust komt bij SC Heerenveen Siem de Jong in de ploeg en blijft Benjamin Nygren in de kleedkamer achter.

In de 54ste minuut krijgt Sven van Beek de eerste gele kaart in de wedstrijd na het opzichtig vasthouden van Ragnar Oratmangoen en daarmee een veelbelovende aanval onderbrak.

Het begin van de 2e helft is voor de bezoekers uit Deventer en komt SC Heerenveen niet aan aanvallen toe bijna. Niet dat de aanvallen van de bezoekers gevaarlijk zijn maar wel dreigender.

In de 61ste minuut eindelijk weer eens een aanval met potentie van de thuisploeg als aanvoerder Tibor Halilović de bal aan de linkerkant krijgt en de voor de goal slingert waar Siem de Jong de bal een paar meter over kopt.

SC Heerenveen brengt dan in de 69ste minuut dan Nick Bakker en Filip Stevanović in de ploeg voor Anas Tahiri en Rodney Kongolo. Direct daarna een goede kans voor de bezoekers als Jay Idzes van een meter of 11 kan uithalen maar via de grote teen van Tibor Halilović gaat de bal net naast. Direct daarna komt bij de bezoekers Gerrit Nauber voor Luuk Brouwers.

In de 76ste minuut weer een snelle aanval van de thuisploeg als Siem de Jong de bal geeft op Tibor Halilović en die haalt uit maar recht op de keeper af en in de tegenstoot is het Ragnar Oratmangoen die uithaalt in de korte hoek maar Xavier Mous niet verrast.

SC Heerenveen zet nog een keer aan in het laatste kwartier maar door de verdediging komen lukt nog niet, In een counter in de 79ste minuut is het Phillip Rommens die de bal op de paal schiet op aangeven van Iñigo Cordoba en daar komt SC Heerenveen dus goed weg. GA Eagles wisselt dan nog 3x en komen Quiermo Dumay, Frank Ross en Jacob Mulenga voor Iñigo Cordoba, Phillip Rommens en Isac Lidberg. In de 84ste minuut zien we dan eindelijk eens Henk veerman een actie maken maar zijn schot gaat ook huizenhoog over als hij vanuit de draai uithaalt. Henk Veerman tot dan toe compleet onzichtbaar. In de slotfase stuurt SC Heerenveen trainer Sven van Beek nog meer naar voren en hij moer voorin blijven spelen als extra stormram.

SC Heerenveen zet vol aan en GA Eagles krijgt dan ruimte om te counteren maar doen dat heel onzorgvuldig en zo is het een echte vechtwedstrijd geworden.

Er komen dan 4 minuten extra tijd erbij en wanneer zal de thuisploeg een goede kans creëren in deze 2e helft. In de 92ste minuut creëert men toch een kans als Anthony Musaba bijna op de achterlijn de bal voorgeeft en Sven van Beek de bal terug legt op Rami Kaib en die haalt uit maar de bal gaat net naast. Dat was tevens het laatste van de wedstrijd en zo gaat GA Eagles naar de kwartfinale van de KNVB beker en kan SC Heerenveen zich volledig richten op de competitie.