Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen laat Rodney Kongolo gaan

sc Heerenveen neemt na drieënhalf jaar afscheid van Rodney Kongolo. De 24-jarige middenvelder maakt per direct de overstap naar het Italiaanse Cosenza.

Het vertrek van Kongolo, die twee weken geleden zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen speelde, hing al even in de lucht. Cosenza doet geen mededelingen over de duur van het ondertekende contract.

De 24-jarige verdedigende middenvelder kwam in de zomer van 2018 over van Manchester City. In Fryslân speelde Kongolo 86 officiële wedstrijden. Dertien keer was hij direct bij een doelpunt betrokken: zeven keer met een assist en zesmaal als doelpuntenmaker.

Kongolo speelde in de jeugd van Feyenoord en Manchester City, voordat hij in 2018 neerstreek bij Heerenveen. De Friese club was vanwege zijn aflopende contract bereid mee te werken aan een vertrek. Kongolo was geen vaste basisspeler.

Technisch manager Ferry de Haan wenst Kongolo veel succes bij FC Cosenza: "We bedanken Rodney voor zijn inzet voor sc Heerenveen. Het is een speler met veel werklust en toewijding richting zijn team. We hopen dat hij een mooi avontuur in Italië tegemoet gaat."