Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen laat ook de drie punten in Enschede

Vanavond in De Grolsch Veste de ontmoeting tussen twee ploegen die hun draai nog niet echt gevonden hebben in het nieuwe eredivisie seizoen. De nummers 12 FC Twente en 13 SC Heerenveen van de ranglijst ontmoeten elkaar. De thuisploeg won nog meer één duel van de vier die het speelde en SC Heerenveen werd afgelopen weekend vernederd in Alkmaar door met 9-1 de bietenbrug op te gaan. Wat kunnen beide ploegen vanavond?

Het eerste schot op goal komt in de 9e minuut van de voet van Mitchell van Bergen na een snelle omschakelmoment en na een lange pass van Daan Rots maar het schot is te zwak om Mickey van der Hart in verlegenheid te brengen. De thuisploeg heeft dan langzaam aan de regie in de wedstrijd genomen. Met veel snelheid probeert men steeds via de flanken gevaarlijk te worden alleen dan ontbreekt de laatste pass. In minuut negentien een grote kans voor FC Twente als na een lange pass van Carel Eiting op Daan Rots die de bal dan voor de goal kopt waar Sam Lammers de bal net naast tikt maar wordt daarbij gevloerd door Mickey van der Hart. De assistent scheidsrechter vlagt dan voor buitenspel van Daan Rots en  Serdar Gözübüyük gaat daar in mee. Dan grijpt de VAR in en die gaat kijken en dan blijkt Daan Rots geen buitenspel te hebben gestaan en geeft Serdar Gözübüyük een strafschop aan FC Twente voor het neerhalen van Sam Lammers door Mickey van der Hart. Sem Steijn mag die nemen en schiet de 1-0 binnen.

FC Twente blijft gevaarlijk via de zijkanten maar te vaak ontbreekt de goede laatste pass en vooral via de linkerkant is Michell van Bergen vaak op snelheid Oliver Braude de baas maar steeds is de laatste pass dan niet goed. In de 34ste minuut pas het eerste schotje op goal van de gasten als Ilias Sebaoui naar binnen trekt en de bal breed speelt op Jacob Trenskow en die kan direct schieten maar hij schiet veel te slap. Direct in de tegenaanval een kans voor Sam Lammers maar die krijgt niet genoeg tijd om uit te halen en zo kan Mickey van der Hart de bal pakken. In de 37ste minuut een snelle aanval van de thuisploeg als Bart van Rooij de bal voorgeeft en via een Heerenveen been gaat de bal omhoog en Sem Steijn probeert het dan met een halve omhaal maar Mickey van der Hart red. Direct daarna knullig balverlies van Oliver Braude op het middenveld en die leid weer een Twente aanval in en weer komt de bal bij Sem Steijn en weer probeert hij het met een omhaal en een veel spectaculairdere omhaal dan de eerste en nu vliegt de bal binnen, 2-0. Een dik verdiende voorsprong voor de Tukkers. In de laatste minuut dan eindelijk weer eens een aanval van de Friezen als Jacob Trenskow een combinatie aangaat en de bal terug krijgt en voorgeeft op Ion Nicolaescu maar die werkt de bal naast. Zo blijft het bij 2-0.

Twee ongewijzigde teams betreden dan het speelveld voor de tweede helft en de vraag is wat heeft Robin van Persie zijn mannen verteld in de kleedkamer en kunnen ze het tijd nog keren. De eerste kans in de tweede helft is weer voor de thuisploeg als in de 54ste minuut Carel Eiting een corner mag nemen die bij de tweede paal valt en waar de geheel vrijstaande Max Bruns de bal binnen kan schieten maar een schitterende reflex van Mickey van der Hart voorkomt dat. In de 59ste minuut denkt Mitchell van Bergen dat hij eindelijk weer eens scoort na 80 wedstrijden zonder doelpunt als hij een pass van Michel Vlap binnen schiet maar hij staat buitenspel dus moet hij wachten op een doelpunt. In de tegenaanval is het Jacob Trenskow die na een lange bal van achteruit de bal op de paal schiet nadat Lars Unnerstall veel te ver uit zijn doel kwam.

SC Heerenveen speelt in de tweede helft beter en krijgt in de 69ste een goede kans als Ilias Sebaoui uit kan halen maar hij schiet op de voet van Lars Unnerstall. Beide ploegen krijgen dan nog mogelijkheden om te scoren maar echt grote kansen kan men moeilijk bij elkaar spelen. Vier minuten extra tijd komt er dan bij en zo blijven de drie punten in Enschede. FC Twente stijgt door deze winst naar de zesde plaats op de ranglijst en SC Heerenveen zakt zelfs een plaats en staat nu op plaats 14.

FC Twente gaat zondag op bezoek bij Almere City en SC Heerenveen speelt de Derby van het Noorden als FC Groningen op bezoek komt in het Abe Lenstra Stadion.

FC Twente: Lars Unnerstall, Bart van Rooij, Mees Hilgers, Max Bruns, Anass Salah-Eddine (Bas Kuipers), Carel Eiting (Michel Vlap), Youri Regeer, Daan Rots, Sem Steijn (Gijs Besselink), Mitchell van Bergen (Sayfalah Ltaief), San Lammers (Ricky van Wolfswinkel)

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude (Denzel Hall), Sam Kersten, Pawel Bochniewicz (Nicolai Soyset Hopland), Mats Köhlert, Espen van Ee, Simon Olsson (Levin Smans), Jacob Trenskow, Luuk Brouwers, Ilias Sebaoui (Danilo al-Saed)), Anass Salah-Eddine Ion Nicolaescu

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaart(en) FC Twente: Anass Salah-Eddine, Youri Regeer

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Mats Köhlert