Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen laat de punten in Eindhoven

Kan SC Heerenveen stunten vandaag in Eindhoven tegen de nummer 2 van de eredivisie, PSV? SC Heerenveen dat de laatste 6 wedstrijden niet in winst wist om te zetten wacht natuurlijk een zware klus. Dit wordt een speciale wedstrijd voor Joey Veerman want tot voor kort was hij speler van de Friezen. De laatste 3 ontmoetingen tussen beide clubs eindigden in een gelijkspel.

Screenshot_20220220-164040_Twitter    Screenshot_20220220-164110_Twitter

Scheidsrechter hedenmiddag was de heer Dennis Higler en om kwart voor 5 mocht SC Heerenveen de wedstrijd in gang zetten op een zeer zwaar bespeelbaar veld.

PSV begon zoals verwacht met veel druk op de Friese defensie en de eerste 5 minuten kwam SC Heerenveen niet van eigen helft af. In de 13e minuut is het dan raak als een aanval lijkt te stranden van PSV maar met geluk komt de bal via de voet van Thom Haye bij Noni Madueke en die rost de bal snoeihard in het dak van het doel, 1-0.

In de 21ste minuut een snelle counter van SC Heerenveen als Siem de Jong aan de rechterkant de diepte ingestuurd wordt en de bal prima teruglegt op Tibor Halilović en die kan schieten maar het schot gaat ver naast. Een paar minuten komen ze weer over de rechterkant en speelt Milan van Ewijk de bal naar het midden op Siem de Jong en die verlengt de bal op Sydney van Hooijndonk en die haalt dan uit maar de bal gaat over. Zo bijt SC Heerenveen toch van zich af.

PSV blijft de ploeg met het meeste balbezit in het eerste half uur maar kansen creëert de ploeg van Roger Schmidt ook niet meer en de bezoekers voetballen dan aardig mee.

In de 35ste minuut moet Joël Drommel handelend optreden op een schot van Siem de Jong na een corner van SC Heerenveen. Direct daarna weer een aanval van SC Heerenveen en wordt de bal op Siem de Jong gespeeld alleen die neemt hem niet goed aan maar komt de bal bij Tibor Halilović en hij haalt uit en glijd Olivier Boscagli de bal binnen en zo staat het 1-1. Drie minuten later is het Erick Guitierrez die de bal van de lijn kopt na een harde kopbal van Siem de Jong na een prima corner van Thom Haye. Zo had SC Heerenveen maar zo op voorsprong kunnen komen.

In de 43ste minuut moet dan Erick Guitierrez met een blessure het veld verlaten en wordt vervangen door Carlos Vinicius. Er komen dan 2 minuten extra tijd bij in de eerste helft en in die extra minuten gebeurt niks meer en zo gaan beide ploegen met de 1-1 stand rusten. Een eerste helft waar de bezoekers de meeste mogelijkheden creëerden.

Screenshot_20220220-180715_Twitter

PSV gaat dan in de rust wisselen en blijven Cody Gakpo en Noni Madueke in de kleedkamer achter en komen Bruma en Ritsu Doan in de ploeg.

De eerste aanval van de thuisploeg is dan direct raak als Mario Götze uithaalt van een meter of 18 en Milan van Ewijk de bal van richting veranderd en daarom is Erwin Mulder te laat om goed te kunnen reageren en staat het 2-1 en 3 minuten later staat het 3-1 als PSV druk zet op de opbouw van SC Heerenveen en de bak via Ritsu Doan en Carlos Vinicius bij Joey Veerman komt en die kan eenvoudig de 3-1 binnen schieten. Zo lijkt het erop dat PSV de wedstrijd binnen 5 minuten in de 2e helft de wedstrijd binnen haalt.

In de 59ste minuut krijgt SC Heerenveen nog 2 mogelijkheden als eerst Siem de Jong via een PSVér naast kopt en vanuit die daarop volgende corner is het Sven van Beek die via een PSV”er naast kopt.

In de 68ste minuut is de thuisploeg tot 2x gevaarlijk met Bruma als hij eerst vanuit de draai net voorlangs schiet en direct daarna over kopt.

In de 72ste minuut wisselt SC Heerenveen 2x en komen Anthony Musaba en Rami Hajj voor Siem de Jong en Sydney van Hooijdonk. Een duidelijk teleurgestelde Siem de Jong mag je zeggen dat is te begrijpen want speelde prima. Tien minuten later gaat bij PSV Mario Götze naar de kant en komt Marco van Ginkel binnen de lijnen.

In de 84ste minuut moet SC Heerenveen op 3-2 komen als Amin Sarr de bal prima voorzet en invaller Anthony Musaba de bal binnen kan schieten maar hij schiet de bal tegen de inglijdende Mauro jr aan. Wat een kans was dit.

In de 87ste minuut wisselt SC Heerenveen nogmaals en gaan Thom Haye en Nicolas Madsen eruit en komen Anas Tahiri en Jan Ras in de ploeg.

Joey Veerman gaat in de 90ste minuut nog naar de kant en komt Yorbe Vertessen nog in de ploeg bij PSV. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets en zo verliest SC Heerenveen in 5 minuten tijd de wedstrijd.