Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen krijgt wederom een pak slaag in de Johan Cruijff Arena

Screenshot_20220910-213129_Twitter

Vanavond wacht SC Heerenveen een pittige wedstrijd als het in de Johan Cruijff Arena op bezoek gaat bij regerend kampioen Ajax. Kunnen de mannen van Kees van Wonderen stunten?

Opstelling Ajax  Opstelling SC Heerenveen

Screenshot_20220910-212840_Twitter

Edwin van de Graaf was door de KNVB gestuurd om de wedstrijd in goede banen te leiden en vier minuten floot hij al voor een doelpunt als Dusan Tadić de bal vanaf rechts voorgeeft en Davy Klassen de bal binnen kan koppen, 1-0. Niet de start wat Heerenveen wilde.

Een tiental minuten later fluit hij wederom voor een doelpunt als de Amsterdammers een vrije trap krijgen en Dusan Tadić de bal niet voorgeeft maar breed legt op de inkomende Kenneth Taylor en die schiet hard de 2-0 binnen. SC Heerenveen komt er tot dan toe niet aan te pas tegen een sterk spelend Ajax,

In de 24ste minuut dat SC Heerenveen aan aanvallen kan denken en na een snelle uitbraak kan Alex Timossi Andersson net niet tot een schot komen na een pass van Sydney van Hooijdonk, Ajax geeft dan iets meer ruimte weg en zo kunnen de bezoekers uit Friesland ook mee voetballen wat na een half uur een voorzet van Thom Haye oplevert, in de handen van Remko Pasveer, en even later gaat Alex Timossi Andersson alleen op Remko Pasveer af en de inzet van de aanvaller is een prooi voor de Ajax keeper. Mogelijkheden van o.a. Pawel Bochniewicz kan niet tot een doelpunt worden gemaakt en zo gaan beide ploegen met de 2-0 naar de kleedkamer.

Screenshot_20220910-212933_Twitter

Ajax gaat in de rust wisselen en Devyne Rensch blijft in de kleedkamer achter en en de Mexicaan Jorge Sánchez komt voor hem in de ploeg. Na drie minuten is het weer raak voor Ajax als Mohammed Kudus binnen schiet, 3-0. Ajax gaat door in de tweede helft en in de 59ste minuut is het wederom Mohammed Kudus die zijn tweede en de vierde voor Ajax binnen schiet na een mooie aanval en een voorzet van Jorge Sánchez , 4-0.

Ajax gaat dan in de 60ste minuut wederom wisselen en haalt Steven Bergwijn en Edsom Alvarex=z naar de kant en brengt het Brian Brobbey en Florian Grillitsch binnen de lijne, en een aantal minuten later gaan bij SC Heerenveen Sydney van Hooijdonk en Alex Timossi Andersson naar de kant en komen Amin Sarr en Antione Colassin erin en Ajax haalt nog Kenneth Taylor nar de kant voor Steven Berghuis.

In de 70ste minuut wordt het nog pijnlijker voor SC Heerenveen als na een mooie aanval Brian Brobbey de 5-0 binnen schiet. De volgende wissels zien we in de 72ste minuut als bij de bezoekers Simon Olsson komt voor Rami al Hajj en bij Ajax gaat Mohammed Kudus naar de kant en komt Lucas Ocampos erin. Voor de stand is het niet belangrijk meer want gescoord wordt er niet meer en gaat SC Heerenveen net als het vorig seizoen met 5-0 de bietenbrug op in de Johan Cruijff Arena.