Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen kan niet winnen van Excelsior in eigen huis

SC Heerenveen trad op deze mooie zaterdagavond aan in het eigen Abe Lenstra Stadion tegen Excelsior. De ploeg uit Rotterdam moet nog hard vechten voor de play-offs om degradatie/promotie te ontlopen en de thuisploeg wil de play-offs voor Europees voetbal halen.

De wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion kon maar zelden bekoren. Het tempo lag laag, beide ploegen speelden slordig en het aantal kansen was op de vingers van één hand te tellen.

Voor rust gebeurde lange tijd niets al had oude bekende Kik Pierie vroeg in de tweede helft wel een goed schot op het Friese doel. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Excelsior enigszins gevaarlijk en was Sydney van Hooijdonk aan de andere kant dicht bij een Friese treffer.

Ook na de rust hield het niet over, al kreeg invaller Reda Kharchouch nog wel een grote kans voor Excelsior. Ook invallers Pelle van Amersfoort en Lazaros Lamprou roken vlak voor tijd aan een treffer.

SC Heerenveen blijft op plaats acht aan het einde van de avond en daarmee blijft het RKC Waalwijk een punt voor. NEC Nijmegen staat inmiddels op vier punten achter en die kunnen de Friezen dus niet meer inhalen.

SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri, Ché Nunnely (Rami Kaib), Osame Sahraoui (Daniel Karlsbakk), Antoine Colassin (Pelle van Amersfoort), Sydney van Hooijdonk

Excelsior: Stijn van Gassel, Siebe Horemans, Sven Nieuwpoort (Serano Seymour), Redouan el Yaakoubi, Kik Pierie, Arthur Zagre, Kenzo Goudmijn (Reda Kharchouch) , Peer Koopmeiners, Julian Baas, Couhaib Driouech (Lazaros Lamprou), Marouan Azarkan (Mike van Duinen)

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Gele kaarten SC Heerenveen: Ché Nunnely, Jeffrey Bruma, Pawel Bochniewicz

Gele kaart(en) Excelsior: Redouan el Yaakoubi, Reda Kharchouch