Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen heeft Patrik Wålemark binnen.

Ondanks dat NEC Nijmegen de deal wilde kapen is het SC Heerenveen toch gelukt om Patrik Wålemark binnen te hengelen meldt de Leeuwarder Courant. De 21 jarige aanvaller komt op huurbasis uit voor de Friezen. Patrik Wålemark werd in de winter van 2022 met veel bombarie gepresenteerd bij Feyenoord omdat het een supertalent zou zijn maar hij kwam weinig aan spelen toe in Rotterdam. Hij kwam toendertijd over van het Zweedse BK Häcken. Feyenoord betaalde maar liefst 3,25 miljoen euro voor de aanvaller. Hij hoopt in Heerenveen zich weer verder te ontwikkelen.
 

GettyImages-1243258004

Het werd vorige week bekend dat Heerenveen geïnteresseerd was in Walemark, die overbodig was bij Feyenoord. De Superfriezen hebben daarmee een kwaliteitsimpuls op de rechtsbuitenpositie binnen. Het afgelopen seizoen moest er op die plek veel worden geroteerd en kwamen onder meer Ché Nunnely, Simon Olsson en Alex Timossi in actie op de positie.

De afgelopen weken meldden meerdere clubs zich voor Walemark, maar de Zweed verkoos Heerenveen boven de rest. Walemark wordt de zesde aanwinst van Heerenveen: eerder kwamen Ion Nicolaescu, Mickey van der Hart, Denzel Hall, Luuk Brouwers en Charlie Webster al naar de club.