Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen heeft ook Daniel Karlsbakk binnen

Daniel Karlsbakk komt naar SC Heerenveen. Dat melden diverse bronnen zoals de Leeuwarder Courant. De spits komt over van het Noorse Viking FK.

Daniel Karlsbackk is een 19 jarige spits en 1.86 lange centrumspits. Hij begon zijn carrière bij het Noorse Bryne FK en maakte in begin dit seizoen de overstap naar Viking FK. Nu gaat hij dus de volgende stap maken en komt naar Nederland. Dan is altijd de vraag hoe gaat zo’n jongen zich ontwikkelen in een vreemd land. Spreekt de taal niet, hoe gaat hij met zijn voeding en arbeid/rust verhouding om.

Hij staat in Noorwegen te boek als een groot talent en krijgt bij SC Heerenveen de tijd om zich te ontwikkelen. Karlsbakk moet er vanaf deze zomer echt staan, in aanloop naar het nieuwe seizoen. Heerenveen gaat voor beide spelers een forse transfersom betalen, waarmee een gedeelte van de vele miljoenen die Amin Sarr opleverde meteen wordt uitgegeven. Daniel Karlsbakk (2,5 miljoen) en en de andere aanwinst Osame Sahraoui kosten gezamenlijk zo’n 4 miljoen euro – een bedrag dat door bonussen nog verder kan oplopen.