Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen heeft nog veel geld tegoed uit Rusland.

Twee jaar geleden vertrok Chidera Ejuke van SC Heerenveen naar het Russische CSKA Moskou en nu blijkt dat de Friezen nog een aanzienlijk bedrag tegoed hebben van de Russen. Dat wordt door SC Heerenveen technisch directeur bevestigd.

In augustus 2020 vertrok Ejuke van Heerenveen naar Moskou en met de transfer was naar verluid een bedrag gemoeid van 11,5 miljoen euro. Dat bedrag zou, zoals vaker, in delen betaald worden door de Russen maar nu na de Russische invasie in Oekraïne en de daaropvolgende sancties voor Rusland  is er wat onduidelijkheid over de betalingen.

Precieze bedragen wil ik niet noemen, maar het gaat inderdaad om een aanzienlijke som", reageert De Haan desgevraagd in een gesprek met VI. . Hij zit niet stil. "We hebben gezien de situatie in Rusland contact gezocht met CSKA en naar aanleiding daarvan gaan wij er op dit moment van uit dat er gewoon betaald wordt."

Het gaat volgens De Haan nog om één termijn, die CSKA Moskou na dit seizoen aan Heerenveen moet betalen. Ejuke speelde ruim een jaar in Heerenveen, dat hem overnam van Valerenga. Bij CSKA Moskou, de huidige nummer drie van Rusland, is de Nigeriaanse aanvaller een vaste waarde.