Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen heeft hun gewenste spits binnen.

Sc Heerenveen heeft Ion Nicolăescu eindelijk binnen. Het duurde een poosje maar nu heeft de 24 jarige spits en international van Moldavië een contract in het Abe Lenstra getekend tot medio 2026. Hij komt over van het Israëlische Beitar Jerusalem en is de opvolger van Sydney van Hooijdonk. In het Abe Lenstra Stadion zal de Moldaviër gaan concurreren met de vier jaar jongere Daniel Karlsbakk.

Nicolaescu, die in 34 interlands twaalf keer doel trof, speelde vorig seizoen twintig competitiewedstrijden voor Beitar Jerusalem. Daarin was hij goed voor veertien goals en veertien assists, waarmee hij op de derde plek eindigde in het Israëlische topscorersklassement.

Algemeen directeur Ferry de Haan zegt over deze transfer  “Er was de nodige interesse voor Ion. We zijn dan ook blij dat hij heel bewust voor ons gekozen heeft om zijn carrière te vervolgen. Ion is een technisch vaardige spits, heeft een goede loopactie en bewezen over scorend vermogen te beschikken. Met zijn komst krijgen we meerdere opties voorin.”

Nicolaescu kijkt ernaar uit om voor sc Heerenveen te mogen spelen in de Eredivisie. De aanvaller kiest dan ook heel bewust voor het vervolg van zijn carrière in Friesland. “Ik ben enorm dankbaar voor deze kans en het in mij gestelde vertrouwen. sc Heerenveen is een club waar veel spitsen zich uitstekend hebben ontwikkeld. Ik ben vastberaden om hier hetzelfde pad te gaan bewandelen en kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan spelen.”