Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen haalt oude bekende terug?

Terwijl alle voetbal ogen nog gericht zijn op het WK in Qatar zijn de eredivisieclubs ook druk bezig om versterkingen te halen. Zo ook SC Heerenveen en daar duikt de naam van een oude bekende op. Pelle van Amersfoort wordt genoemd als mogelijk versterking.

De 25 jarige kan transfervrij de overstap maken van Cracovia Krakow want zijn contract daar liep de afgelopen zomer af. SC Heerenveen en Pelle van Amersfoort zijn met elkaar in gesprek, maar afgerond is het zeker nog niet omdat beide partijen het nog niet eens zijn geworden over de voorwaarden. Duidelijk is dat Heerenveen op zoek is naar een middenvelder die in de vorm van goals en assists bij zou kunnen dragen.

Van Amersfoort kwam in de zomer van 2012 over uit de jeugd van ADO'20 en doorliep diverse jeugdelftallen van Heerenveen. Hij debuteerde in het seizoen 2014/2015 en eiste in de seizoenen daarna een belangrijke rol op in het Friese elftal. De afgelopen drie jaar was Van Amersfoort actief in de Poolse competitie bij Cracovia Kraków.