Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen haalt Joost van Aken terug

SC Heerenveen gaat Joost van Aken terug halen naar Friesland. De 27 jarige verdediger gaat een contract tekenen tot het einde van het seizoen met een optie van een jaar.

Tegen de Leeuwarder Courant bevestigd Technisch manager Ferry de Haan dit nieuws en zegt daarover "Joost heeft een tijdje niet gespeeld, maar is een goede verdediger en kent de club", legt hij uit. "Met de optie in het contract kunnen we over een paar maanden bekijken of we met hem verder willen. We kijken dus ook alvast naar het volgende seizoen."

Joost van Aken was op dit moment clubloos nadat hij zijn contract bij het Belgische Zulte Waregem liet ontbinden, de club waar hij de afgelopen zomer neerstreek. Kort nadat hij bij de club kwam was hij snel weer uit beeld.

De linkspoot voerde eind januari al een gesprek met de clubleiding van Heerenveen en keert nu definitief terug op het oude nest. Door de afwezigheid van Sven van Beek, Nick Bakker en Syb van Ottele zat interim-trainer Ole Tobiasen krap in zijn centrale verdedigers.

Van Aken doorliep de jeugdopleiding van de Friezen en speelde tussen 2013 en 2017 in het eerste elftal. Vervolgens werd hij voor zo'n drie miljoen euro verkocht aan Sheffield Wednesday.