Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen glijd van de supporters af en draagvlak voor Johnny Janssen is weg

Journalist Sander de Vries van de Leeuwarder Courant is niet te spreken over het beleid van SC Heerenveen van de laatste jaren. De journalist geeft een aantal redenen aan waarom de Friese club steeds verder afglijdt. Tevens vindt hij dat de draagvlak van trainer Johnny Janssen weg is en dat een vertrek van de trainer onvermijdelijk is.

"Hoeveel verkeerde spelers zijn er de voorbije jaren aangetrokken? Hoeveel miljoenen verdampt? Hoeveel bestuurders faalden? Bij vrijwel iedere duurbetaalde directeur of manager kun je het scenario vooraf uittekenen: allemaal spreken ze met een ernstig gezicht over het clubbelang, maar uiteindelijk telt het eigenbelang nog nét iets zwaarder", begint hij in de Leeuwarder Courant.

"Heerenveen glijdt steeds verder af. Zowel op de ranglijst als van de eigen supporters", gaat hij verder. "Een paar redenen. Logischerwijs vergroot corona - lees: de lege stadions - de kloof tussen fans en club. Het armetierige voetbal helpt allerminst mee. Maar bovenal staan het gebrek aan visie en de gladde praatjes haaks op alles wat Heerenveen de club maakte die het was."

Heerenveen moet de fans niet meer warm houden met zachte praatjes. "Heerenveen is een club van mensen. Van families en vrijwilligers. Van mensen met hart voor de club. Hoeveel zijn er de voorbije jaren gefrustreerd afgehaakt en geloven de praatjes dat ,,we zowel financieel als sportief op de goede weg zijn" niet meer?"

Het ging lang over de toekomst van Johnny Jansen bij SC Heerenveen na de zomer. Nu is het de vraag of hij de volgende wedstrijd nog op de bank zit. Kost het echec tegen PEC Zwolle (0-1) hem de kop? Volgens de regionale krant is Jansen zijn draagvlak in Heerenveen verloren na de nederlagen tegen Go Ahead Eagles (0-1) en PEC Zwolle (0-1). Aankomende maandag gaat algemeen directeur Ferry de Haan om tafel met Jansen om het over diens toekomst bij de club te hebben. Het is daarom nog maar de vraag of Jansen op 5 februari op de bank zit, wanneer Heerenveen speelt tegen Fortuna Sittard.

Jansen zelf voelt de bui al wel een beetje hangen. "Dat merk ik aan wat er geschreven wordt, maar ook door de kritische gesprekken die we intern al een tijdje voeren. Daarnaast is er ruis bovenin de club, al langer", zo gaf hij zaterdag na de wedstrijd tegen PEC Zwolle aan.

Heerenveen staat op een teleurstellende tiende plaats in de Eredivisie met 25 punten uit 20 wedstrijden. De club verloor de laatste drie eredivisie wedstrijden (tegen Feyenoord, FC Twente en PEC) en werd deze week uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB Beker (tegen Go Ahead).

 

Bron: Sander de Vries, Leeuwarder Courant