Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen genoot van de Friese derby

Joey Veerman heeft met volle teugen genoten van zijn eerste Friese derby, maar hij miste het publiek wel. Toch streden SC Cambuur en SC Heerenveen op het scherpst van de sneden. Zelfs na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam nog in de pan.

Veerman merkte al snel dat de derby leeft, maar van onrust was geen sprake. "Zonder publiek is altijd wel anders. Maar gisteren en vanochtend was het al gekkenhuis. Ik heb nog nooit zoveel politie gezien tijdens de busreis. Uiteindelijk zag ik een man en een vrouw met een hond en één iemand die zijn vloekvinger opstak, maar voor de rest was er niets aan de hand", zegt de middenvelder tegen ESPN.

Binnen de lijnen was er wel meteen vuurwerk en ook na het laatste fluitsignaal was er een confrontatie tussen beide teams. "Ik kan wel goed met veel jongens van Cambuur, dan verwacht je niet dat je in een opstootje met elkaar komt. Maar dat gebeurde wel. Op de één of andere manier vergeet je dan alles even. Ik stond zelfs hoofd-tegen-hoofd met Erik Schouten. Ik heb net nog shirtje geruild met hem", lacht Veerman, die met Schouten samenspeelde bij FC Volendam.

Veerman zag dat de vlam in de pan sloeg doordat Calvin Mac-Intosch en Milan van Ewijk 'aan het bakkeleien waren'. "Ik ben normaal niet zo dat ik er gelijk op klap, maar zo'n wedstrijd maakt toch iets los..."

SC Heerenveen trainer Johnny Jansen heeft genoten van de Friese derby tegen SC Cambuur. De gemoederen liepen bij vlagen hoog op, zo ook na de wedstrijd. Geen probleem, zegt Jansen.

Heerenveen kwam via Henk Veerman na tien minuten op voorsprong, kort daarna kreeg Doke Schmidt rood. Na afloop vlogen de spelers elkaar nog maar eens in de haren. "Het hoort er ook een beetje bij, dat is prima. Uiteindelijk is er niets gebeurd, hartstikke goed", zegt Jansen tegen ESPN.

Waren de beslissingen van de scheidsrechter in het voordeel van Heerenveen? "Dat weet ik niet, maar ik vind wel dat we het hebben afgedwongen. Of het meezat, tja. Uiteindelijk zit het mee, maar ik vind ook dat we het afdwingen. Interpretatie? Jawel, maar we starten ook gewoon goed, dus je komt ook in de situatie terecht. Dat dwing je af", zegt Jansen.