Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen geeft 1-3 voorsprong weg in Eindhoven

Hoe zouden de spelers en staf van SC Heerenveen de bus zijn ingestapt na de 3-3 gelijkspel in Eindhoven tegen PSV? Voor de wedstrijd zou de ploeg hier misschien voor tekenen maar na de wedstrijd zullen de druiven zuur zijn want de ploeg van Kees van Wonderen gaf een 1-3 voorsprong weg. Eigenlijk mag dat niet. Het is ook jammer want als men de drie punten had meegenomen was plaats acht zeker geweest.

SC Heerenveen had het heel moeilijk in het begin van de wedstrijd want zo schoot Anwar El Ghazi een bal van dichtbij over en Xavier Mous kon redding brengen op een afstandsschot. Door die actie van de doelman kregen de Eindhovenaren wel een hoekschop. Daaruit kopte Ibrahim Sangaré de openingstreffer tegen de touwen, 1-0.
Het eerste gevaar van Friese kant was na een minuut of 20 als Antoine Colassin kan schieten maar dat trof geen doel. Tien minuten later was het wel raak voor de ploeg van Kees van Wonderen. Milan van Ewijk profiteerde van een inschattingsfout van André Ramalho, waarna hij de bal achter doelman Walter Benítez schoot, 1-1. Vlak voor rust moest de PSV sluitpost zich nog een keer gewonnen geven. Dit keer was de rechtsback niet de afmaker, maar de aangever Antoine Colassin wipte de bal met gevoel over de doellijn, 1-2.

Vanaf het begin van de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en gaf daarom ruimte weg waar bijna Osame Sahraoui bijna ven kon profiteren. In de 58ste minuut kwam SC Heerenveen maar zo op 1-3 als Antoine Colassin zijn tweede en Heerenveen zijn derde treffer maakte.

PSV ging daarna nog meer op zoek naar een treffer want bij verlies moest men zich zorgen gaan maken om plaats twee in de eindstand. Tien minuten na de treffer van Colassin was het Luuk de Jong die Jeffrey Bruma klopte in d elucht na een corner en de 2-3 binnenkopte. Zeve minuten later was weer Jeffrey Bruma ongelukkig als hij heel licht Xavi Simons aantikt in de zestien meter en de aanvaller gaat dan gemakkelijk liggen en dan geeft de scheidsrechter een strafschop. Een zware straf misschien of toch weer het bekende topclub voordeel in een thuiswedstrijd? Xavi Simons benutte de strafschop en werd het 3-3. Daar bleef het bij en nam SC Heerenveen een punt mee uit Eindhoven.

PSV: Walter Benitez, Phillip Mwene, André Ramalho, Jarrd Branthwaite, Patrick van Aanholt (Johan Bakayoko), Joey Veerman, Guus Til (Fábio Silva), Ibrahim Sangaré, Anwar el Ghazi (Thorgan Hazard), Luuk de Jong, Xavi Simons

SC Heerenveen: Xavier Mous; Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma, Syb van Ottele, Mats Köhlert; Anas Tahiri, Simon Olsson (Tibor Halilović), Thom Haye; Antoine Colassin (Pelle van Amersfoort), Sydney van Hooijdonk (Daniel Karlsbakk), Osame Sahraoui.

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaart(en) PSV: Phillip Mwene, André Ramalho, Thorgan Hazard

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Mats Köhlert, Jeffrey Bruma