Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen gaat Noord tribune Abe Lenstra Stadion verstevigen.

De volgende club die hun stadion gaat verstevigen is SC Heerenveen en dan gaat het om de Noord tribune van het Abe Lenstra Stadion. De club zegt wel dat het alleen om een voorzorgsmaatregel gaat.

Bij onderzoek is naar voren gekomen dat in extreme situaties de maximale belasting van het tribunedeel hoger kan zijn dan de huidige normen uit het Bouwbesluit. Daarom wordt uit voorzorg de constructie verstevigd, zo laat Heerenveen weten.

"De veiligheid van bezoekers in het Abe Lenstra stadion staat voorop. De tribune moet springende en juichende supporters te allen tijde kunnen dragen", zegt algemeen directeur Cees Roozemond. "We willen niets aan het toeval overlaten. Daarom zijn we blij dat Sportstad als verhuurder van het stadion, de extra versterkingen aan de onderzijde van de tribune nu aan het realiseren is."

Eerder besloot Heracles Almelo de tribunes al te verstevigen. Dat clubs onderzoek doen naar de veiligheid van het stadion heeft alles te maken met het voorval tijdens Vitesse - NEC, toen een deel van het uitvak in Arnhem het begaf. Dat bleek later om een constructiefout te gaan.