Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen en PEC Zwolle houden elkaar in evenwicht

Heerenveen - PEC

Nog steeds ongeslagen in het eigen Abe Lenstra Stadion maar toch met een onbevredigend gevoel het veld afstappen vanmiddag na de wedstrijd tegen PEC Zwolle die in 1-1 eindigde. Zo mag je de wedstrijd van SC Heerenveen analyseren. De gasten uit Zwolle kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en binnen tien minuten had de ploeg van Robin van Persie de schade hersteld en daar bleef het dan bij.

In de derde minuut kwam de ploeg van oud SC Heerenveen trainer Johnny Jansen op voorsprong als Davy van den Berg hard binnenschiet. Na een steekpas van Jakob Trenskow maakte Dimitris Rallis in de tiende minuut de gelijkmaker en daarmee was de koek op wat doelpunten betreft. "Gelukkig duurde het inderdaad niet lang voor we terugkwamen", zegt Oliver Braude. "Maar we moeten een keer vanaf de eerste minuut on fire zijn, want dat heeft ons vandaag drie punten gekost."
Het was een rommelige wedstrijd, mede doordat de passnauwkeurigheid niet van het gewenste niveau was. Desondanks lukte het de Friezen wel om een aantal magistrale aanvallen op de mat te leggen, waarbij de bal in sneltreinvaart van voet naar voet ging. Echter was ook hier op de laatste pass vaak wat aan te merken, waardoor het meeste gevaar strandde in schoonheid. De grootste kans kwam misschien wel voor de bezoekers. Door balverlies van de Friezen kwam de bal bij Younes Namli uit, die Mickey van der Hart tot een serieuze redding dwong. "In de eerste helft hadden we best een paar kansen, maar na de pauze was het moeilijk en slordig. Op een of andere manier misten we het gevoel dat we voor rust wel hadden."

Het werd een tweede helft zonder serieuze doelpogingen, aan beide kanten van het veld. De Zwollenaren kwamen er nog wel tweemaal goed uit, maar Braude verdedigde uitstekend. Niet voor niets ging hij er, moegestreden, met luid applaus vanaf in de slotfase. "Eerlijk gezegd kan ik me beide acties niet zo goed meer herinneren", vertelt de Noor lachend. "Maar gelukkig zat ik er beide keren goed tussen."

SC Heerenveen: Mickey van der Hart; Oliver Braude (Denzell Hall), Nicolai Soyset Hopland, Pawel Bochniewicz, Matis Köhlert; Espen van Ee (Amara Condé), Luuk Brouwers, Simon Olsson (Levi Smans); Jakob Trenskow, Dimitris Rallis (Daniel Karlsbakk), Ilias Sebaoui (Che Nunnely)

Pec Zwolle: Jasper Schendelaar, Sherel Floranus, Anouar el Azzouzi, Anselmo Garcia McNulty, Damian van der Haar (Thierry Lutonda), Younes Namli (Kai de Rooij), Jamiro Monteiro, Davy van den Berg, Dylan Mbayo (Ryan Thomas), Dylan Vente, Filip Krastev (Odysseus Velanas)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Espen van Ee, Denzel Hall

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Ryan Thomas, Kaj de Rooij