Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen en FC Utrecht houden elkaar in evenwicht, 1-1.

Heerenveen - Utrecht

Vandaag in het Abe Lenstra Stadion een prachtige affiche als subtoppers SC Heerenveen en FC Utrecht in het strijdperk gaat treden. Een pikante wedstrijd voor oud Heerenveen en huidig Utrecht trainer Ron Jans en de eerste thuiswedstrijd voor nieuwe Heerenveen trainer Robin van Persie.

Binnen drie minuten is het dan al raak als een hoekschop van de gasten uit Utercht achterin de zestien meter terecht komt bij de geheel vrijstaande Paxton Aaronson en die kan de bal voorgeven en Ole Romeny kan de bal van dichtbij binnentikken, 0-1.

SC Heerenveen heeft het ontzettend moeilijk met het hoog druk zetten van de Utrechtenaren en komen er nauwelijks uit. In de 10e minuut probeert men eruit te komen maar Mats Köhlert verspeeld rond de middenlijn de bal wordt de bal diep gespeeld op Paxten Aaronson en die trekt naar binnen en schiet de bal in de verre hoek. De VAR kijkt dan, zoals altijd, en nadat de lijnen zijn getrokken blijkt dat Jens Toornstra in de aanval en degene die de pass gaf op Aaronzon buitenspel stond en dus word de goal afgekeurd.

In de 23ste minuut volgt dan een groot applaus voor de veel te vroeg gestorven SC Heerenveen fan Sjoerd Visser, geweldige actie.

Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in het spel en zochten ook veelvuldig de weg richting de goal van de Domstedelingen. Op een kopballetje na van Pawel Bochniewicz uit een corner kwamen ze het eerste half uur echter niet. Het spel wordt er ook niet beter op want beide ploegen grossieren in balverlies dus een vermakelijke wedstrijd is het nog niet.

Twee minuten voor rust moet de thuisploeg op gelijke hoogte komen als een lange aanval van SC Heerenveen eindigt bij Ilias Sebaoui en die kan geheel vrijstaand de bal tegen de touwen werken maar een polletje doet zijn bal ver over gaan. In de tweede minuut van de drie extra minuten komt de thuisploeg goed weg als Ole Romeny tot twee keer toe de bal voor het inschieten heeft maar Mickey van der Hart red prima. Zo gaan beide ploegen met de 0-1 naar de rust.

Roben van Persie neemt geen halve maatregelen in de rust en brengt nieuwe aanwinst Jacon Trenskow en Oliver Braude binnen de lijnen. De thuisploeg begint vol overgave aan de tweede helft met al snel een schot van Espen van Ee, die de bal ineens uit de lucht neemt, kan nog worden gepakt door de Utrecht goalie en in de 52ste minuut is het Daniel Karslbakk die net een teenlengte tekort komt om de bal binnen te glijden na een voorzet van recht van Jacob Trenskow.

Zes minuten later heeft de thuisploeg pech als Jacob Trenskow een aanval opzet en de bal speelt op Daniel Karlsbakk en speelt terg op Trenskow en die raakt dan de lat. Direct daarna een geweldige redding van Vasilis Barkas op een inzet van Daniel Karlsbakk die op een meter of twee voor hem staat en de bal kan verlengen naar de bal via een doorkopbal. In de 82ste minuut krijgt de thuisploeg loon naar werken als een aanval over rechts binnengetikt wordt door Jacob Trenskow, 1-1. Het publiek in het stadion zingt dan “Alles of Niets” want men wil de drie punten zien. Die drie punten komen er niet want het blijft bij de 1-1 en zo haalt SC Heerenveen het eerste puntje in het nieuwe seizoen.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Denzel Hall (Oliver Braude), Sam Kersten, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Danilo Al-Saed (Jacob Trenskow), Espen van Ee (Levi Smans), Simon Olsson, Ilias Sebaoui (Dimitris Rallis), Luuk Brouwers, Daniel Karslbakk (Ion Nicolaescu)

FC Utrecht: Vasilis Barkas, Siebe Horemans, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian el Karouani, Alonzo Engwanda (Can Bogdoĝan), Zidane Iqbal (Silas Andersen), Ole Romeny (Taylor Booth), Jens Toornstra (Victor Jensen), Paxten Aaronson, David Min (Noah Ohio)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Sam Kersten, Pawel Bochniewicz, Espen van Ee, Oliver Braude

Gele kaart(en) FC Utrecht: Ole Romeny, Can Bozdoĝan, Ron Jans