Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen deelt een punt met RKC

SC Heerenveen gaat vanavond op bezoek in het Mandemakers Stadion in Waalwijk voor het competitietreffen met RKC Waalwijk. De Friezen hebben 3 punten meer op de ranglijst en bij een nederlaag komt het degradatiespook steeds dichterbij. Dus winst is noodzakelijk bijna.

De namen van vanavond:

Screenshot_20220312-221016_Twitter      Screenshot_20220312-221019_Twitter

Scheidsrechter is Jeroen Manschot en om 21.00 uur fluit hij voor het begin van de wedstrijd. RKC begint goed aan de wedstrijd want in de 2e minuut krijgt Odgaard een kans maar hij kopt een voorzet van Gaari naast en in de 5e minuut sticht SC Heerenveen gevaar als Sven van Beek net voorlangs kopt. Een minuut of 5 later is Adewoye met een kopbal gevaarlijk voor de thuisploeg.

Anthony Musaba is heel ijverig in de wedstrijd en heeft in de 14e minuut een hele sterke actie als hij vanaf links naar binnen trekt en uithaalt maar de bal beland in het zijnet en een minuut of vijf later is het dezelfde Musaba die ene kans krijgt en een grote kans want hij duikt alleen op voor keeper Vaessen maar hij schiet dan tegen de keeper op, dit had de voorsprong moeten zijn voor SC Heerenveen. In de 21ste minuut een lange bal van el Bouchataoui op van der Venne en die kan uithalen maar vind het zijnet.

In de 35ste minuut gaat Thom Haye er vandoor op de linkerkant maar wordt daarbij onreglementair gestuit door Gaari en die doet dan met de arm dus geel is zijn deel. Verder gebeurt er niet veel meer in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de tweede helft en na 2 minuten krijgt Sven van Beek een gele prent na een overtreding op van der Venne. De eerste kans in de tweede helft is voor SC Heerenveen maar Sydney van Hooijdonk schiet van grote afstand maar keeper Vaessen kan de bal naast kijken.

In de 56ste minuut is Musaba weer gevaarlijk als hij Touba uitspeelt en uithaalt maar wederom staat de RKC goalie op de juiste plaats. In minuut 61 brengt RKC met Saïd Bakari en Ilias bel Hassani frisse spelers binnen de lijnen en zij vervangen Luuk Wouters en Achraf el Bouchataoui.

In de 70ste minuut krijgt SC Heerenveen een corner cadeau van de thuisploeg na een zeer slechte terugspeelbal en vanuit die corner is het Sven van beek die de bak breed kopt op Nick Bakker en met een halve omhaal knalt Bakker de bal op de lat. Dit was de grootste kans in de wedstrijd.

SC Heerenveen gaat in de 76ste minuut wisselen en haalt Siem de Jong naar de kant en brengt Rami al Hajj. Direct daarna krijgt Vurnon Anita een gele kaart nadat hij een te hoog been had en Thom Haye in het gezicht raakte.

Direct daarna komt bij de thuisploeg Finn Stokkers voor Richard van der Venne en bij SC Heerenveen komt Filip Stafanović voor Anthony Musaba.

RKC gaat in de 86ste minuut nog aanvallend wisselen en brengt Roy Kuijpers voor Shawn Adewoye. Wil Joseph Oosting de drie punten nog halen met deze wissel? Ook SC Heerenveen gaat dan nog wisselen en brengt het Nicolas Madsen en gaat Anas Tahiri naar de kant.

In de 90ste minuut wordt de wedstrijd even stil gelegd omdat er iets van vuurwerk vanuit het uitvak op het veld gegooid wordt en dan zegt Jeroen Manschot dar er minimaal nog 5 minuten extra tijd bij komt en in de 3e minuut van die extra tijd krijgt Thom Haye nog een gele kaart na een overtreding op Ilias bel Hassani. In de 95ste minuut is de thuisploeg nog dichtbij de winst als Iias bel Hassani een corner krijgt te nemen en dan is het Jurien Gaari die op de bovenkant van de lat kopt. Daarna krijgt Roy Kuijpers nog een gele prent voor een overtreding en dat is dan het laatste van deze zeer tegenvallende wedstrijd waarbij geen van beide ploegen de drie punten verdiende. Snel vergeten.