Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Ruime nederlaag SC Heerenveen in Rotterdam

Nadat SC Heerenveen in de laatste vier uitwedstrijden steeds een resultaat haalde ging de ploeg met veel vertrouwen richting Rotterdam waar Sparta wachtte. Op het prachtige Kasteel mochten de mannen van Kees van Wonderen proberen om weer een resultaat te halen.

De eerste veertig minuten gebeurde er niet heel veen in de wedstrijd. SC Heerenveen begon beter dan Sparta maar gaandeweg nam Sparta het heft in handen. Het leek er op dat beide ploegen met de brilstand de rust in zouden gaan maar niets was minder waar want in de 39ste minuut was het Mica Pinto die op fantastische manier de 1-0 binnenschoot. Z ging SC Heerenveen met een achterstand de rust in.

Een minuut of zes in de tweede helft vergrote de Kasteelheren de score als Younes Namli via Pawel Bochniwicz de 2-0 binnenknalt. Nu moeten de mannen van Kees van Wonderen echt aan de bak.

Langdurig balbezit van de ploeg brachten weinig kansen en Sparta was een stuk slagvaardiger want in de 67ste minuut was het Shurandy Sambo die de 3-0 maakte. Dit was wel de beslissing in de wedstrijd. Dat het ook nog 4-0 werd via Vito van Crooij maakte niet veel meer uit. De punten bleven in Rotterdam.

Opstelling Sparta Rotterdam: Nick Olij, Shurandy Sambo, Dirk Abels, Mike Eerdhuijzen, Mica Pinto (Aaron Meijers), Joshua Kitolano, Vito van Crooij (Dylan van Wageningen), Younes Namli (Jeremy van Mullem), Tobias Lauritsen, Arno Verschueren (Adil Auassar), Koki Saito (Pedro Alemañ)

Opstelling SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert (Rami Kaib), Thom Haye, Anas Tahiri (Che Nunnely), Simon Olsson, Pelle van Amersfoort, Osame Sahraoui (Antoine Colassin), Sydney van Hooijdonk.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaart(en) Sparta: Mike Eerdhuijzen,

Gele kaart9en) SC Heerenveen: Syb van Ottele. Antoine Colassin