Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Robin van Persie nieuwe trainer SC Heerenveen, officieel

Eindelijk is het officieel en maakte SC Heerenveen bekend dat Robin van Persie de nieuwe trainer wordt. De oud speler van o.a. Feyenoord en Manchester United tekende voor twee jaar in het Abe Lenstra Stadion.

De nieuwe trainer kijkt uit naar zijn klus in Heerenveen. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier", vertelt Van Persie. "Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Momenteel is Van Persie nog trainer van Feyenoord onder 18, maar de voormalig topspits wil graag als hoofdtrainer aan de slag. Daarom legde hij een nieuw aanbod als jeugdtrainer bij de Rotterdammers naast zich neer. Een functie als hoofdtrainer bij Feyenoord als opvolger van Arne Slot, komt nog te vroeg voor de 40-jarige Van Persie.

De oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United zette in 2019 een punt achter zijn carrière als speler, waarna hij een jaar later als jeugdtrainer bij Feyenoord begon. De 102-voudig international was bij zijn jeugdliefde trainer bij verschillende teams in de jeugdopleiding van Feyenoord en daarnaast hielp hij het eerste elftal als spitsentrainer.

Van Persie staat met 102 interlands op nummer acht in de lijst met spelers met de meeste interlands voor het Nederlands elftal. Ook is hij met 50 doelpunten topscorer aller tijden.

De nieuwe trainer van sc Heerenveen debuteerde in 2001 voor Feyenoord in het betaald voetbal, waarna zijn carrière hem langs Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe bracht, alvorens hij weer terugkeerde bij ‘zijn’ Feyenoord in 2018. Van Persie speelde 435 clubduels, waarin hij goed was voor liefst 204 doelpunten.

"Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen", zegt directeur Ferry de Haan in een persbericht. "Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."