Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Robin van Persie kreeg tips van clubiconen

SC Heerenveen iconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan hebben trainer Robin van Persie advies gegeven. Robin van Persie wilde graag met beide heren in gesprek en hij kreeg tijdens dat gesprek nog tips mee van een ander opvallende naam.

Tegen de NOS zei de oefenmeester "We hebben de hele avond gesproken over voetbal en Heerenveen. En dat ging alle kanten op. Zij zien ook wel dat wij op de goede weg zijn. Ze vinden het mooi dat ik geloof heb in de club en in de spelers. Dat was ook wel een belangrijke boodschap: blijf geloven in jouw visie en waar je voor staat." Robin van Persie zegt ook dat hij een goede tip heeft gekregen van Annie, de vrouw van Riemer van der Velde. "Ze zei: als het moment daar is, direct spelen. En daar ben ik het ook mee eens", vertelt de hoofdtrainer van Heerenveen met een brede glimlach.

"Je kunt natuurlijk opbouwen om het opbouwen, maar je wil uiteindelijk tot kansen komen", vervolgt Van Persie. "Dat kan door de as, je kunt er omheen, of er overheen. En daar zit natuurlijk de tip van Annie in: als de oplossing er direct overheen is, dan moeten we dat zeker niet nalaten", besluit de 41-jarige coach.

Tot nu toe kent de oefenmeester een lastige start met wisselende resultaten met tot op dit moment een vijftiende plaats in de eredivisie. Ze hebben zeven wedstrijden gespeeld en daarin maar twee keer de maximale score gehaald en een keer gelijk gespeeld. Afgelopen vrijdag ging de ploeg in Almelo onderuit tegen Heracles Almelo terwijl die week ervoor werd gewonnen van FC Groningen.