Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Onrust binnen de jeugdopleiding van SC Heerenveen

SC Heerenveen presteert op het veld de laatste maanden prima met als beloning play-offs voor Europees voetbal maar langs de lijnen en binnenkamers rommelt het behoorlijk. Zo krijgt hoofd jeugdopleiding Marcel van Buuren veel kritiek op zijn functioneren en ook technisch manager Ferry de Haan krijgt veel kritiek van hoe hij de club leidt.

De Leeuwarder Courant meldt dat er veel te doen is om de communicatie binnen de club. Onlangs was er ergernis omtrent Marcel van Buuren omdat hij zijn aantekeningen voor een studieopdracht liet slingeren en in die aantekeningen was hij alles behalve vleiend over enkele medewerkers. Marcel van Buuren kwam in 2021 naar SC Heerenveen na een avontuur in Qatar waar hij bij de club Al-Arabi ook hoofd jeugdopleidingen was. Hij tekende eerst voor een jaar maar tot vele verbazing binnen de club werd dat met drie jaar verlengd. Volgens de geluiden veroordeelt Van Buuren vaak met een negatieve inslag, maar komt niet met een oplossing. Binnen de opleiding ontbreekt ook het wij-gevoel en waar het vaste prik was dat medewerkers van de club maandelijks om tafel zat voor overleg gebeurt dit nu niet meer. Elk team uit de opleiding heeft zijn eigen eiland en dat is niet goed. Ook komt het voor dat jeugdspelers een contract krijgen, zonder overleg met de trainers.

Ferry de Haan staat ook niet bekend als iemand die niet gemakkelijk communiceert want hij vond het niet nodig om een verzoeningsgesprek te leiden tussen hoofd jeugdopleidingen en jeugdtrainers nadat de studieopdracht gevonden was. Ook ziet men de Haan bijna nooit op het jeugdcomplex en zou hij niets doen met de kritiek die er over hem gesproken wordt.

Verder was er al wantrouwen naar De Haan vanuit de trainerskamer. Dat begon toen De Haan contact kreeg met Kees van Wonderen terwijl Johhny Jansen nog trainer was. Bij de aanstelling van van Wonderen zei De Haan intern dat het ‘officiële’ contact een dag na het ontslag van Jansen plaatsvond. Met andere woorden: officieus was er al veel eerder gesproken. Ook bij de aanstelling van Paul Simonis liet De Haan lang niks weten.