Fan van SC Heerenveen
Nieuws

OLSSON EN TIMOSSI WILLEN LANDGENOTEN ACHTERNA: "HEERENVEEN IS DE IDEALE SPRINGPLANK"

Marcus Allbäck. Petter Hansson. Lasse Nilsson. Viktor Elm. Kristoffer Nordfeldt. Sam Larsson. Steeds opnieuw blijken sc Heerenveen en Zweden een gouden combinatie. Voor het gevoel is de lijst met succesvolle spelers oneindig. Simon Olsson en Alex Timossi waren afgelopen zomer nieuwe aanwinsten uit het Scandinavische land.

De spelers kijken elkaar aan. Ze beginnen te lachen. Geven elkaar een tikje op de arm. "Het eten", zeggen ze gezamenlijk als gevraagd wordt wat ze het meeste missen aan Zweden. Meteen voegen ze er beleefd aan toe dat het hier "ook niet slecht" is.

Timossi weet inmiddels al een tijdje hoe het is om een leven op te bouwen buiten zijn vaderland. De vleugelaanvaller is nog maar 21 jaar, maar heeft al meerdere buitenlandse avonturen achter de rug. Na het tweede elftal van Bayern München en een verhuurperiode aan Austria Klagenfurt kwam hij afgelopen zomer in het Abe Lenstra stadion terecht.

Olsson bewandelde een compleet andere route. Hij doorliep de jeugdopleiding van IF Elfsborg, maakte zijn debuut, veroverde een basisplaats en groeide uit tot smaakmaker van de ploeg. "Ik had het gevoel dat het nu tijd was voor een nieuwe stap. Ik denk dat Heerenveen de ideale springplank is. Veel Zweden hebben bewezen dat ze via deze club de overstap kunnen maken naar een grotere club en een mooie competitie. Het is een voordeel dat je met het vliegtuig binnen anderhalf uur in Zweden bent, al is het tegenwoordig maar de vraag hoe het op Schiphol gaat."