Een uniek fenomeen in Heerenveen waar SC Heerenveen en hun mascotte Heero tegenover elkaar stonden in de rechtbank. Hendrik Pasveer “Heero” droeg het kostuum van de mascotte al 22 jaar maar tijdens de coronapandemie werd hij maar zo aan de kant gezet en dat heeft hij niet geaccepteerd.
"Heero was mijn tweede ik. Daarom doet het ook zo'n pijn wat er nu gebeurt. En helemaal omdat zijn stiefzoon nu meetraint met het eerste elftal. Wat had ik nog graag een keer met hem tegelijk op het veld gestaan", vertelt Pasveer, die tevens huisschilder was van de club, in gesprek met het AD.
Volgens zijn advocaat Stephan de Vries werd Pasveer op non-actief gezet, omdat hij mensen binnen de club zou hebben bedreigd. "Maar dat wordt nadrukkelijk betwist door mijn cliënt." Het ging mis tijdens de coronacrisis. Pasveer wilde bij de club aankaarten dat mensen zich niet aan de coronaregels hielden. Zo zouden mensen zonder geldige Qr-code het Abe Lenstra Stadion zijn binnengekomen. De affaire liep vervolgens hoog op. In een opgenomen gesprek met de voorzitter kreeg 'Heero' te horen 'dat hij zijn bek moest houden en gewoon moest gaan schilderen'.
Pasveer wil dolgraag weer aan het werk als Heero en stapte daarom naar de rechter. Algemeen directeur Cees Roozemond van Heerenveen vindt het 'doodzonde' dat de relatie met Pasveer zo lijkt te eindigen. "In essentie is het een prima medewerker, die zich altijd met passie en plezier heeft ingezet. Maar de bedreigingen die volgens ons wel degelijk hebben plaatsgevonden, vinden wij echt een brug te ver."
Update: Mascotte Heero mag weer aan het werk bij sc Heerenveen. Hendrik Pasveer heeft de rechtszaak tegen de Friese club gewonnen, meldt de Leeuwarder Courant. De Friese club moet ook de proceskosten betalen.
Pasveer kroop liefst 22 jaar in het kostuum van Heero, maar tijdens de coronacrisis werd hij aan de kant gezet. Beide partijen maakten elkaar de nodige verwijten. Zo zou Pasveer mensen binnen Heerenveen bedreigd hebben. Zelf ontkende hij dat.