Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Kees van Wonderen meent Paul Simonis mee naar SC Heerenveen

De nieuwe trainer van SC Heerenveen Kees van Wonderen neemt zijn huidige assistent bij GA Eagles Paul Simonis mee naar Friesland. Simonis kon in Deventer blijven en als hoofdtrainer aan de slag bij de Eagles maar kiest door voor een langere samenwerking met van Wonderen.

Het is een drukke dinsdag in Deventer: eerder op de middag werd René Hake gepresenteerd als nieuwe trainer en nu brengt RTV Oost naar buiten dat Simonis de deuren van de Adelaarshorst achter zich sluit. Go Ahead had in eerste instantie gehoopt op het duo Simonis en Dwight Lodeweges voor volgend seizoen, maar na een afwijzing van eerstgenoemde schakelde de club door naar Hake. Wie de kersverse trainer van de promovendus volgend seizoen bijstaat, wordt op een later moment bekend.

 In Deventer presteerde Simonis samen met Van Wonderen uiterst succesvol. Vorig seizoen werd promotie naar de eredivisie afgedwongen, terwijl Kowet zich dit seizoen vrij eenvoudig handhaaft op het hoogste niveau. Wat de rol van Ole Tobiasen, die nu hoofdtrainer bij de Friezen is, volgend seizoen wordt, is nog onduidelijk.