Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Joost van Aken in beeld bij SC Heerenveen?

Het zou best kunnen dat Joost van Aken terugkeert bij SC Heerenveen. Nadat zijn club Zulte Waregem het contract met de centrum verdediger heeft ontbonden is hij dus transfervrij en kan gaan en staan waar hij wil. De 27 jarige van Aken tekende afgelopen zomer bij de Belgische club toen hij overkwam van Sheffield Wednesday. De club uit het Engelse Championship betaalde in 2017 nog zo'n drie miljoen euro aan SC Heerenveen om de voormalige jeugdinternational over te nemen.

Van Aken speelde uiteindelijk 33 duels voor The Owls, maar het was niet genoeg om een contractverlenging af te dwingen. Tussendoor speelde hij al op huurbasis in Duitsland voor VfL Osnabrück, waar hij in de Tweede Bundesliga in totaal 22 keer in actie kwam.

Bij Zulte Waregem hoopte Van Aken zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar daar slaagde hij niet in. Na een rode kaart bij zijn debuut op 24 juli kwam de geboren Haarlemmer geen enkele keer meer in actie. Nu is zijn tot 2023 lopende contract ontbonden.

Technisch directeur Ferry de Haan bevestigd dat SC Heerenveen een vrijblijvend gesprek met van Aken heeft gevoerd. SC Heerenveen is op zoek naar meerdere versterkingen na het vertrek van beide Veermannen.

In 2010 kwam Joostvan Aken bij de jeugdopleiding van SC Heerenveen en vertrok in 2017 bij SC Heerenveen.

Gisteren werd al Sydney van Hooijdonk binnen gehaald en de club wil nog steeds graag Thom Haye halen maar de vrijprijs van NAC Breda is voor SC Heerenveen te hoog. Zelf wil Haye ook graag naar Friesland vertrekken maar vooralsnog is hij speler van NAC Breda.