Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Johnny Jansen niet te spreken over SC Heerenveen leiding

Oud SC Heerenveen trainer Johnny Jansen is niet te spreken over de club want ze zijn niet altijd eerlijk tegen hem geweest vind hij. De trainer kon het met de clubleiding nooit eens worden over transfers. Hij vertelt dit in een gesprek met Omrop Frieslán. In 2019 werd Jansen interim trainer van de Friezen en even later werd hij zelfs hoofdtrainer van de club. In zijn eerste seizoen als trainer ging het goed met de club maar het seizoen werd toen stil gelegd door het gedoe met corona. Jansen zegt o.a. dat hij flink ruzie heeft gemaakt nadat zijn assistenten Jeffrey Talan en Hennie Spijkerman ontslagen werden wat tot grote onvrede bij Jansen leidde. Misschien had ik het spel harder moeten spelen zegt hij nu.

Ik heb in de winter met Ferry de Haan gesproken over dat er nieuwe spelers gehaald moesten worden om zo de club naar een hoger niveau te brengen maar de Haan dacht daar anders over. Eind januari wordt Jansen dan ontslagen en nog in die periode worden er versterkingen gehaald waar hij om had gevraagd. Sydney van Hooijdonk kwam in beeld en ook Thom Haye zou komen. Dus ik ben weg en dan gaan ze drie miljoen investeren.

Dat is totaal niet goed gevallen bij de Fries. "Ik heb daar wel de balen van gehad, ja. Daar kan ik me wel aan ergeren. Als je het ene zegt en uiteindelijk het andere doet als ik de deur uit ben, dan baal ik daarvan."