Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Het gaat niet lekker tussen Robin van Persie en Andries Noppert

Clubwatcher Roelof de Vries van Omrop Fryslân vertelt dat het niet lekker gaat bij SC Heerenveen tussen trainer Robin van Persie en doelman Andries Noppert. De journalist verteld in een podcast dat Noppert vooral chagrijnig is omdat hij niet speelt.

Roelof de Vries kent alle ins en outs over dit en zegt “Noppert vindt dat de communicatie met Van Persie gewoon niet lekker loopt. Hij speelt natuurlijk niet, dus daar begint het al mee. Dan ben je natuurlijk chagrijnig.” “Als je dan vraagt naar de redenen waarom hij niet speelt, komt dat omdat het niet lekker loopt met Van Persie”, gaat De Vries verder. De journalist beweert dat er sprake is van twee kampen in Heerenveen. Noppert zou een kamp vormen met keeperstrainer Harmen Kuperus, met wie hij ook samenwerkte bij Go Ahead Eagles. Volgens De Vries is het duo het niet eens met de keuze van Van Persie om Mickey van der Hart op te stellen. “Het loopt niet lekker.”

Kuperus zou van mening zijn dat Noppert moet keepen in het Abe Lenstra Stadion. De Vries vraagt zich af of Van Persie op de juiste manier handelt. “Je kunt die keuze natuurlijk maken, maar je moet het wel goed managen. Van wat ik gehoord heb, is er frictie ontstaan. Tussen Noppert en Van Persie, en tussen de keeperstrainer en Van Persie”, besluit de Vries. Het lijkt er overigens niet op dat ook de relatie tussen Van der Hart en Noppert verstoord is.

Van der Hart stond dit seizoen in alle acht de wedstrijden onder de lat bij Heerenveen. Tot dusver moest de Amstelveense goalie zeventien keer vissen. Eenmaal wist Van der Hart de nul te houden.