Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Henk en Joey Veerman over SC Heerenveen

In de afgelopen transferwindow vertrokken zowel Joey als Henk Veerman bij SC Heerenveen en dat is een grote aderlating voor de club. Beide heren zijn echter niet met een heel goed gevoel vertrokken uit Friesland. Voor Henk was dit de tweede keer dat hij Friesland en Heerenveen achter zich liet.

Henk Veerman zegt in een interview met Helden Magazine dat de voetbalwereld hunkert naar mensen zoals beide Veermannen want wij zijn jongens die zichzelf zijn en zeggen waar het op staat en als het moet dan gaan wij in gesprek met de trainers of de technische directeur. Dan zeggen we ook wat wij ervan vinden. Uiteindelijk kan dat je kop kosten en dat hebben wij bij SC Heerenveen gemerkt maar omdat wij over bepaalde talenten beschikken komt het uiteindelijk wel weer op zijn pootjes terecht.

Joey Veerman zegt dat ze beide graag willen winnen en op een gegeven moment was het heel duidelijk dat er iets niet goed zat bij de club. Dan niet alleen de resultaten maar ook in het spel. Dat er iets moest gebeuren was ons wel duidelijk. Daar had binnen het veld, op de training en buiten het veld veel meer aan gedaan moeten worden. Dat is niet opgepakt. Henk ging wel - al was hij geen aanvoerder - naar de trainerskamer om het bespreekbaar te maken."

"Ik accepteerde niet dat wij, met de ploeg die we hadden, veertiende zouden worden", reageert Henk. "Dat laten we gewoon gebeuren, zei ik tegen de technisch verantwoordelijke mensen. We hadden met Joey één van de beste middenvelders van Nederland, we konden samen uit het niks een goal maken. En om dat blijvend te laten renderen... dat hebben ze gewoon verkloot."

"Ik eindigde maar op vijftien goals, dat hadden er veel meer moeten zijn. En dat signaal afgeven deed ik niet voor mezelf, dat deed ik voor Heerenveen. Voor de ploeg. Ze zouden het gaan oppakken, waren trots op me, maar er veranderde niks. Ja, dat ik op een gegeven moment zelfs wissel kwam te staan", aldus Henk Veerman.

"We waren bij zoveel goals betrokken en probeerden iets te veranderen, vervolgens wordt achter je rug om geschetst dat wij het groepsproces verstoorden en niet goed in de groep lagen. Dat was pure onzin", verklaart Joey.

"Mensen die niet geschikt zijn voor hun functie veegden zo hun straatje schoon", vindt Henk. Na zijn overstap naar FC Utrecht kwam Henk Veerman terug in Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen de Friezen. Veerman werd uitgefloten. "Jammer. Des te mooier was het dat ik daarna enorm veel berichten kreeg van supporters die zich schaamden."

"Het is zonde dat het bij Heerenveen niet is opgepakt. We merken allebei dat het bij FC Utrecht en PSV professioneler is, waardoor de intrinsieke motivatie van spelers ook hoger komt te liggen", aldus Henk Veerman.